Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Túrázzon és mártózzon - a legjobb őszi program

2014. 09. 27. 09:39

Útitárs
Cikksorozatban gyűjtöttük össze, melyek azok a kéktúra útvonalak, ahol a kirándulóknak lehetősége nyílik egy kis fürdőzésre is. Elérkeztünk az utolsó állomáshoz, Visegrádhoz.
A kéktúra 16. számú túrája Dobogókőről indul és Visegrádon ér véget. Nehéz lenne ideálisabb pihenést elképzelni egy kis gyógyvizes ejtőzésnél a 23,9 kilométeres táv teljesítése után. Ráadásul a helyi gyógyvíz kifejezetten javallott izomfájdalmakra is, így biztosan segít a regenerálódásban. (Ha még nem tudja, hol szálljon meg Visegrádon, segítünk.)
Túrázzon és mártózzon - a legjobb őszi program
 
A visegrádi Lepence Spában hat medence (ebből négy beltéri) várja a mártózni vágyókat. A fürdőt az értékes, az épülettől csupán néhány méter távolságban, 1300 méter mélységből felszínre törő, 39 Celsius fokos, ásványvíz minőségű forrás táplálja.
Gyógyvíz után jöhet a szauna
A visegrádi termálvíz 2002-ben kapta meg a gyógyvíz minősítést. A már említett izomfájdalmak mellett alkalmas idegfájdalmak, mozgásszervi megbetegedések, érgörcsök kezelésére, összehúzó-, gyulladáscsökkentő hatású, továbbá allergiás panaszokra is javasolt. A víz kalciumot, magnéziumot és hidrogén-karbonátot, valamint viszonylag kis sókoncentrációjú alkaloidokat is tartalmaz.
A fürdőzés mellett természetesen wellness szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, így ha valaki inkább szaunázás közben pihenné ki a kéktúra fáradalmait, arra is van lehetőség.
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Fürdőajánló
Lepence Spa
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Élményekkel teli nyári vakáció Makón!

Merüljön el a stílus világában és élje át a fürdőzés legújabb dimenzióit Makón! Új, izgalmas, négy évszakos csúszdapark várja Önt és családját, a Hagymatikum Fürdő közvetlen szomszédságában, az art deco ihlette Grand Hotel Gloriusban****! Exkluzív nyári ajánlatok 10-15% kedvezménnyel!Megnézem