Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Férfi rúdtáncos? Igen, van ilyen, már Magyarországon is! Egy sztáralkat

2014. 09. 24. 13:59

Wellness
Mindössze 4 hónapja van rúdon, és máris megnyerte a hazai bajnokságot. No, nem volt nehéz dolga, mert egyedül indult a férfi mezőnyben. Ám pontszámában felülmúlta a legjobb hölgyet is! Nem véletlen, hogy Pirner Alma a hazai Dollhouse rúdtánc-stúdiók alapítója egyedülálló tehetségnek tartja, és a nemzetközi mezőnybe küldi. Holoda Péter produkciója láttán Teonak is leesett az álla, gyorsan interjút is kért Mister Poledance Hungary-től.

Teo Wassemann: - Talán néhányan még emlékeznek Kollár Bettyre, aki 2009-ben rúdtáncolt az RTL Csillag születikjében. A magyar közönség ekkor vetkőzte le a műfajjal kapcsolatos előítéleteit.
 
Holoda Péter: - Pontosabban téveszméit, mely még ma is a topless bárok világához köti a rúdtáncot. Igen, az is létezik, de közben született egy sportág, melynek már olimpiai elismertetéséért lobbiznak. Noha jómagam nem ezt a fitness vonalat űzöm, hanem a dance-t.
 
Teo: - Én ennek ellenére nem láttam nagy különbséget a férfi tornasport műfajai (lólengés, gyűrű, nyújtó, korlát) és aközött, amit tőled láttam. Persze, amit csináltál a tornánál művészibb volt, színpadra való, kissé táncszínházasabb. Gyakorlatodat a magyar rúdfitness világbajnok, Bárdóczy Ilka bemutatójával összehasonlítva is érezhető volt: ez a művészi ág. A rúdtánc - és nem a rúdfitness.
 
Péter: - Jó a torna-hasonlat, főleg, ha azt is nézzük: a heti öt edzés megvan, sőt versenyidőszakban naponta edzem. A folyamatosság nagyon fontos, mert a test gyorsan elszokik a terheléstől.
 
Teo: - Ennyi tréning mellett gondolom felüdít, ha kreativitást, művészi stílust viszel bele. Ráadásul ez hozzád igen közel áll, hiszen nem a semmiből, hanem a tánc világából érkeztél. Nyilván ezért sikerült ilyen hamar erre a szintre jutnod a rúdtáncban.
 
Péter: - 10 éve kezdtem Pécsett a művészeti iskolában. Öt évig klasszikus balettet, és különböző modern tánctechnikákat tanultam. Ezután jött a táncszínházi élet. A Frenák Pál Társulat tagjaként dolgozom, ugyan ma már csak meghívott művészként. A Trafó után legközelebb a pécsi fesztiválra megyünk. A rengeteg külföldi fellépés nagy rutint adott nekem. De nem csak ez segít a rúdtáncban. Számtalan technikát, trükköt és akrobatikát is tudok alkalmazni, amit mind a táncban tanultam. Egyébként mi kötélen is dolgozunk pár előadásban, tehát kötélakrobata elemeket már korábban meg kellett tanulnom.
 
Teo: - Én valóban egy táncszínházi produkciót láttam, ami lenyűgözött. Nem volt véletlen a hatalmas ováció és taps, amit kaptál.
 
Péter: - Abban bízom, ha a sok belefektetett munka mellett még szeretettel is csinálom ezt a műfajt, akkor kedvelni fogják. Remélem minél többen kíváncsiak lesznek rá, és ahogy a női rúdtáncban, a férfiben is eltűnnek majd az előítéletek. Egyébként oktatni is fogom, a Dollhouse-ban. Nemtől-kortól függetlenül. Van olyan kemény mint a street workout.

Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem