Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Magyar rúdtánc - világszínvonal, titkosítva

2014. 09. 21. 11:22

Wellness
A hétvégén rendezték a magyar rúdtánc bajnokság döntőjét, mely Miss Poledance Hungary néven egy nemzetközi versenysorozat részeként a világbajnokságokon, európa bajnokságokon való részvétel lehetőségét is biztosítja.

Kőbányán. Nem, nem ott születtem, ott rendezték. Ugyan egy kis baki akadt a kommunikációban: sokan ácsorogtunk a Kőrösi Csoma Kőbányai Kulturális Központ zárt ajtajai előtt még a rendezvény előtt 20 perccel is. Ám egy kedves családanya útba igazította a tévelygőket: van itt egy másik épület is 2 perc sétára: a Köszi. Hát... köszi!
 
Ettől kezdve azonban csak hihetetlenül profi szervezéssel, remek hangulattal, és a világszínvonallal találkoztam. Ennek ellenére csupán 3-400 érdeklődő követte a topless bárok világát rég elhagyó, a hihetetlenül kemény fitness edzésmódszerré vált rúdtánc versenyt. Jobbára csak a barátok-ismerősök, családtagok, bár így is teltház volt!
 
A Miss poledance az a verseny, ahol a lányok teljesen szabad kezet kapnak. Így mindenki azt mutathatja meg magából, amiben a legjobb, sőt a versenyzők kiegészítőket is használhatnak. Ez az irányvonal nem a rúdfitness versenyeket követi, ahol szigorú szabályok szerint, a rúdon kivitelezett gyakorlatok alapján pontoznak. A rúdfitnessre alapozva azonban komoly lobbizás folyik a sportág olimpiai elismertetéséért! Aki látta Bardóczi Ilka rúdfitness világbajnok, vagy a a 2014-es Rúd-Sport magyar bajnok Balogh Kata  bemutatóját, legfeljebb azon csodálkozhat: ez még miért nem történt meg.

A versenyszámok közt ugyanis a legendák szórakoztatták a közönséget, amely gyakorlatilag végigtapsolta ezt a három órát. Érdekesség, hogy - 2008, a versenysorozat indulása óta először - egy férfi versenyző is megmutathatta mit tud. Sokaknak leesett az álla! Immár tehát a férfi mezőnyben is lesz magyar a nemzetközi versenyeken!

Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...