Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Hasznos tippek a szeptemberi túléléshez

2014. 09. 18. 08:43

Fürdőzés
Nem kell, hogy nehéz időszak legyen a szeptember, segítünk átvészelni.
Legyünk őszinték, a szeptember általában senkinek sem a kedvenc hónapja; érkezésével búcsút kell intenünk a napsütéses, meleg napoknak és vissza kell rázódnunk a szürke hétköznapok rutinjába. Azonban az egészségünk szempontjából kifejezetten hasznos, hogy a nyári lazaság után ismét rendszert viszünk az életünkbe.
Nyáron hajlamosabbak vagyunk a rendszertelensége, ami sem a testsúlyunk, sem az egészségünk szempontjából nem előnyös, mivel összevissza, lehetetlen időpontokban, nem a megszokott ritmusunk szerint eszünk. Nem is beszélve az alvási szokásokról, amik szintén igencsak szélsőség irányba tudnak elmozdulni a forró hónapokban.
Vissza a megszokott ritmusba
Szeptemberben azonban ismét kénytelenek vagyunk visszatérni az egészséges, megszokott ritmusunkhoz, éppen ezért a januárhoz hasonlóan egyfajta új kezdetként is tekinthetünk rá. Tökéletes időpont egy új fitt és nyugodt életstílus megkezdéséhez. Az ütemtervet érdemes még azelőtt elkészíteni, mielőtt valóban beindul az őszi hajtás.
Tegye
Nézzük hát, mi az, amit nem érdemes kihagyni a napirendünkből! Szánjunk időt az evésre, a lazításra vagy bármilyen olyan tevékenységre, amit szívesen végzünk. Ha korán kelő típus, keljen fel fél órával hamarabb, ha éjjeli bagoly, maradjon fenn fél órával tovább és csak relaxáljon, akár a párjával, akár a macskájával vagy a kedvenc könyvével, a lényeg, hogy kikapcsoljon, és nyugalomban lehessen. Szánjon időt a testmozgásra és a felüdülésre is, például a hétvégi futás után látogasson el egy fürdőbe.
Ne tegye
Vannak olyan dolgok is, amiket jobb, ha kizár az életéből. Kerülje a felesleges időtöltéseket és a stresszes embereket. Töltsön kevesebb időt facebookozással, Youtube-videók bambulásával, vagy számítógépes játékokkal. Próbáljon inkább a fontos dolgokra fókuszálni. Tartsa magát távol az olyan emberektől, akik csak a szorongás érzését keltik önben.
Ha fontolóra veszi ezeket a tippeket, nemcsak, hogy túléli a szeptembert, de még egészségesebben is folytathatja az évet.
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem