Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Kezünkben a kulcs, mely nyitja boldogságunk ajtaját!

2014. 09. 16. 14:11

Wellness
Nincs olyan nap, hogy ne érintene minket a stressz. A világ rohamtempóban változik körülöttünk, az emberi psziché pedig nincs felkészülve erre. A mindennapokban emiatt idegesek, ingerlékenyek vagyunk egymással, ám ez csak ront a helyzeten. Az ördögi körből van szabadulás, csak kezdeni kell valamit a testünkkel. Elő kell venni a három csodamódszert, és életünk részévé tenni őket. Igen, a testi-lelki egészségre időt kell szánni. A világ magától nem fog úgy működni, ahogy mi szeretnénk.

Meditáció

Spirituális út, mely leginkább a buddhizmushoz köthető. A buddhizmushoz, mely lényegét tekintve nem vallás. Sokkal inkább egy know-how, mely a világ működésének megértéséhez vezethet el minket.
 
A meditációnak rengeteg ősi-, és new age-es formája létezik, közös bennük, hogy egyetlen dologra koncentrálva minden más ingert kizárunk, és így megkíséreljük megragadni a pillanatot. Ha jól csináljuk, belezuhanunk a jelenvalóságba. Hogy éppen mire koncentrálunk, azt érzékeink határozzák meg, melyekkel környezetünkhöz kapcsolódunk. Ez lehet egy hangkép (mantrázás), egy vizuális fix pont, de legkézenfekvőbb formája ha a légzésünket figyeljük - hiszen a testünk mindig kéznél van.
 
Egy kissé más utat követünk a zazenben, vagyis a zen buddhista meditációban, melyben megpróbálunk túllépni a koncentrált figyelmen. A zazen olyan, mintha elengedett kézzel bicikliznénk - kapaszkodó nélkül. Csak ülünk. A gondolatok erdejében találva magunkat, persze itt is a légzéshez visszakapcsolódva érkezhetünk meg újra a pillanatba.

Relaxáció

A relaxáció a meditációval ellentétben nem spirituális tevékenység, a stressz legyűrése szempontjából azonban korántsem értéktelenebb módszer. Egyrészt mert egyszerűbb, másrészt mert kifejezetten kellemes, harmadrészt mert többféle tevékenységben megjelenhet, vagyis változatos körülmények között megnyilvánulhat. A relaxáció lényegében gondtalan pihenés. Abban hasonlít mégis a legtöbb meditációs technikához, hogy nyugodt, egyenletes légzés jellemzi.

Legjobban a wellness segíti a relaxációt:
  • szaunázás
  • fürdőzés
  • masszázs
  • és a napozás, mely feltölt energiával
 
Mozgás

Ám sem a pihentető relaxáció, sem a jelen pillanat megragadása nem lehet elegendő nyüzsgő, állandó impulzusokat küldő, modern világunkban, hogy harmóniába kerüljünk önmagunkkal.
 

A mozgásszegény életmód rákényszeríti a városi embert, hogy tudatosan odafigyeljen mindennapjaira. Feszültségeinket ugyanis rendszeres testmozgás, sportolás nélkül nem tudjuk levezetni. Már a puszta séta is oldja görcseinket - legalábbis ahhoz az időhöz képest, amit a képernyők előtt töltünk. Főleg ha a természetben, és nem urbanizált közegben tesszük. Ám ez még kevés a boldogsághoz. A ma emberének rendszeres cardio-, és izomtónus-formáló tevékenységre is szüksége van lelki békéjéhez.

Teo Wassermann
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem