Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Elmosta az eső a strandok pénzét

2014. 08. 25. 14:23

Fürdőzés
Várakozáson felül alakult a hazai fürdők első féléve, július közepétől aztán az esős idő hatására a legtöbb helyen visszaesett a forgalom, így összességében az idén a legjobb esetben is csak a tavalyihoz hasonló év várható.
Bizakodó hangulatban kezdte a nyári főszezont a hazai fürdős szakma: tavaly 5 százalékkal növekedtek az átlagárak és a bevételek, az idei első félévben pedig a látogatószám is emelkedni kezdett.
- A rövid és nem túl hideg tél, a tavaszi jó idő valamint a SZÉP-kártyákon megmaradt összegek elköltésére buzdító hatékony kampány hatására arra számítottunk, hogy jobb lesz az idei év, mint a tavalyi - közölte a Turizmus Online-nal Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.
Jól indult az év, de július közepén minden megváltozott
A fürdők többsége az év első felében 3-5 százalék közötti forgalomnövekedésről számolt be, különösen jót tett a forgalom növekedésének a kellemes húsvéti, május elsejei és pünkösdi időjárás. Igencsak bizakodó volt június elején a Fürdőszövetség, 4 százalék bevétel-növekedést prognosztizáltak a nyári hónapokra. Július elején is minden rendben volt, mivel nagy volt a meleg. Július közepétől azonban minden megváltozott, mivel jött a csapadékos idő, ami helyenként még az üzemeltetésben is gondot okozott. A strandok jártak ezzel a legrosszabbul, hiszen sokan a fedett fürdőket keresték fel helyettük, mások meg nem vizes programot választottak maguknak.
- Volt olyan strand, amely összesen tíz napra tudott kinyitni júliusban. Ez azért fontos, mert a fürdők éves árbevételének 60 százaléka a nyári három hónapban realizálódik. Azoknak a fürdőknek is gondot okozott ez, ahol kisebb a fedett kapacitás, hiszen hiába volt esetleg tele a fedett rész, a strandokról hiányzott a több ezer vendég. Sajnos nem igazán volt hőség augusztusban sem, és a hónap végéig sem várható forróság, így bár még hátravan két hétvége a nyárból, sok jóra nem számíthatunk. Az utolsó héten az iskolakezdés miatt a motiváció és pénzköltési hajlandóság is kevesebb. Összességében úgy gondolom, hogy örülhetnek a fürdők, ha a tavalyi forgalmi adatokat produkálhatják, de sok helyen vélhetően veszteség lesz - mondta a főtitkár.
Forrás: Turizmus Online
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem