Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Véget ért a múlt - másként fogunk tekinteni világunkra!

2014. 08. 20. 19:40

Wellness
10 évvel ezelőtt mutatták be a hazai mozikban a Mi a csudát tudunk a világról? című dokumentumfilmet. Sokan ekkor hallottunk először a kvantumfizikáról. Az új tudománynak ma már hazai szakértője is van.

Szatmári L. Miklós nem "kvantumfizikusnak" készült, konfliktuskutatással foglalkozott a Nemzetvédelmi Egyetemen, és történelem tanári diplomája is van. Nagyjából ő is éppen 10 éve fordult a múlt vizsgálata felől világunk láthatatlan lényegiségének feltérképezése felé. Kairóban és Törökországban személyesen ismerkedett az iszlám misztikával, a szufizmussal, de az ősi indiai bölcseleteket is tanulmányozta, tudását, tapasztalatát spirituális tanítókkal való találkozások erősítették. Csaknem egy évtizede oktatja világszemléletét, és módszerét, melyek kvantumszemlélet illetve kvantum balance névre hallgatnak. Miután az emberiség ősi tudása a legkülönfélébb kultúrákban magában hordozza az újmódi kvantumfizika által feltárt törvényeket, megkereste a közös pontokat, hogy egy átlátható, hatékony, és gyakorlatias rendszerben foglalja össze mindezt.
 
Kvantumfizika - de mi közünk nekünk a fizikához? Tanultuk az iskolában -  ne higgye, hogy csak ennyi! A mai napig a newtoni fizika rendező elveivel magyarázzuk a minket körülvevő világot - a XVIII. századtól kezdve a newtoni paradigmában élünk. Azaz csak éltünk, hiszen mi, ma élő emberek kitüntetett helyzetben vagyunk! Éppen ezekben az évtizedekben éljük át az emberiség újabb paradigmaváltását, a tudat forradalmát - melyet eddig legfeljebb ősi vallásaink beavatottjai éltek meg.

A XXI. századi fizika egy ága, a kvantumfizika ugyanis világunk alapjának tekintett atomi részecskék vizsgálata során korszakalkotó felfedezésekre jutott. A nagy hadronütköztetővel játszadozva olyan összefüggésekre jött rá, mely alapjaiban rengeti meg az ember és a külvilág kapcsolatára vonatkozó elképzeléseinket.

A newtoni-darwini világrendre alapozott hagyományos gondolkodásmódunk a természetet, az emberiséget eddig egymással versengő, konfliktusok, összeütközések során előrehaladó rendszerként látta. Ám kiderült, hogy a valóság egészen más. Az ami eddig a fejünkben létezett, ahogyan a világra tekintettünk: csupán egy modell, egy gondolkodásmód, egy értelmezés volt. Ám olyan mindennapi tapasztalatokat, hogy miért találjuk magunkat ismétlődő helyzetekben, miért vonzzuk be sorra ugyanazokat az eseményeket, miért tekintünk egész máshogy ugyanarra a valóságelemre, mint egy másik ember - sosem válaszolt meg.

A kvantumfizikára épülő kvantumszemlélet nem kevesebbet állít, minthogy személyes valóságunkat mi, magunk teremtjük. Így kerül a fizika az asztalra.

Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Stílusos makói nyári vakáció – előfoglalási kedvezménnyel!

Hozza egy lépéssel közelebb a nyarat! Foglalja le Gloriusos nyaralását 3-5 éjszakára akár 15% kedvezménnyel és AJÁNDÉK fürdőbelépővel a megújult Hagymatikumban! Pihenje ki magát art deco ihlette, exkluzív szállodánkban, ahol minden napot pezsgős reggelivel indítunk! Élvezze a napsütés és a gyógyvíz együttes erejét, a wellness megújító hatását és a modern kényelmet luxus színvonalon!Megnézem