Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Most érdemes fürdőnacit venni - hogyan válasszunk?

2014. 08. 08. 09:00

Fürdőzés
Fürdőnadrág sokféle létezik, ám egyáltalán nem mindegy mit veszünk fel fürdőbe, mit strandra, és akkor még a szaunázásról nem is beszéltünk...

A legnagyobb közhely a témában: ciki a fecske. Nos, a mai fecske már korántsem az a hajdani, kék alapon fehér csíkkal virító gatyamadzagos darab, melyben az ötvenes-hatvanas években fürödtünk. Ám a combhajlat körül végződő fürdőnacikat a fő stílusjegy miatt ma is lefecskézzük.

Szár nélküli fürdőnadrágokat a legnagyobb márkák ma is készítenek. Először a Melbourne-i olimpián láthattunk ilyen Speedo nacit az ausztrál úszókon. Az 1956-os fazon kifejezetten hasonlít erre a fehér Calzedonia modellre, csak nem volt ennyire dizájnos. Itt az '56-os olimpiai bajnok Jon Henricksen láthatjuk.
Az olimpiai aranyérmekkel, és az új stílussal bombaként robbant be a márka, azóta az ilyen szár nélküli fürdőnadrágokat sokan nevezik egyszerűen csak speedonak. Éppúgy mint nálunk fecskének.

Nem hinném, hogy a fecske úgy amblokk ciki lenne, vagy ne lenne trendi, hiszen számtalan formában, stílusban jelenik meg. Vegye fel mindenki, ami jólesik - de vegye meg izibe, mert itt a szezon vége, és a plázákban már féláron kínálják a legnagyobb márkákat is! A választék persze nem olyan, mint májusban, de azért még bőven van miből szemezgetni. Különben így sem olcsó... Inkább az eredeti ár volt drága. Méreg drága. Most vettem egyet leötvenszázalékozva 3000-ért. Ma már egészen más anyagból készülnek - poliamid, elasztán (lycra), poliészter -, mint szegény karton anyagból készült fecske, jó pár évet ki lehet húzni bennük.

Ám nem biztos, hogy ugyanaz jó a strandra, meg a fürdőbe is!
Itt van például a bermuda vagy szörfnadrág, és a rövidnadrág (fürdősort). Vagányak, de nem fürdőbe, hanem strandra valók.


Fürdőben nem trendi, nem is praktikus. Mondjuk szerintem strandra se, mert meleg, és hülyén barnulunk le benne. Ám vannak, akik rettegnek az alul szorító fürdőnadrágoktól és alsóneműből is csak a boxert hordják. Őket biztosan nem tudom lebeszélni a bermudáról. Ám a fürdőben egy csomó klórt áthoznak vele a termálmedencékbe, meg a szaunákba. Egy ilyen gumibugyiban szaunázni amúgy is nagy butaság. Ha le lehet dobni, és szaunalepedőre cserélni, még OK. De ez sajnos ma még korántsem általános gyakorlat.

Ami szerintem a legtrendibb, és fürdőbe, strandra egyaránt alkalmas, az a boxer fazon. A combhajlatnál kissé lejjebb ér, de közel sem rövidnadrág. Bond már csak tudja... 

Ám a fecskétől sem kell megijednünk: stílus, forma, dizájn a "fecskéből" ma már: mint égen a csillag. Tessék választani!
Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Stílusos makói nyári vakáció – előfoglalási kedvezménnyel!

Hozza egy lépéssel közelebb a nyarat! Foglalja le Gloriusos nyaralását 3-5 éjszakára akár 15% kedvezménnyel és AJÁNDÉK fürdőbelépővel a megújult Hagymatikumban! Pihenje ki magát art deco ihlette, exkluzív szállodánkban, ahol minden napot pezsgős reggelivel indítunk! Élvezze a napsütés és a gyógyvíz együttes erejét, a wellness megújító hatását és a modern kényelmet luxus színvonalon!Megnézem