Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Hungarikum lehet: Hévízi-tó és gyógykúrája

2014. 07. 25. 16:55
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Mind a 41 hungarikum képviselteti magát az első Hungarikum Hétvégén, amelynek célja, hogy bemutassa a magyar nemzeti értékeket. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a megnyitón bejelentette, hogy újabb értékekkel bővülhet a hungarikumok köre, többek között elnyerheti a címet a Hévízi-tó és hagyományos gyógykúrája is. Nézzük, mitől különleges ez a tó!
A Hévízi-tó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógytava. A tó természetvédelmi területen fekszik. A tavat körülvevő lápok, forrásbarlang és a tó is védett természeti ritkaság. Ellentétben a világ többi meleg vizes tavával, melyek általában vulkanikus eredetű agyag- vagy sziklatalajban nyugszanak, a hévízi tőzegmedrű forrástó.
Vízhőmérséklete a föld mélyéből előtörő hideg és meleg forrásvizek keveredésének eredménye. A 38 méter mélyen lévő forrásbarlangból másodpercenként 410 liter 40 C°-os víz tör a felszínre. A tó hőfoka a felszínen nyáron eléri a 37-38 C°-ot, és télen sem csökken 24-26 C° alá. Így egész éven át alkalmas a fürdőzésre.
A víz hőmérsékletéből és sajátos összetételéből adódóan a tó élővilága is rendkívül egyedi. A víz és iszap mikroorganizmusai nagyban hozzájárulnak a tó gyógyító erejéhez. A kénbaktériumok ként vonnak ki a vízből, más baktériumtörzsek pedig a tőzeg lebontásában, és a gyógyiszap kialakításában játszanak fontos szerepet.
A Szent András Reumakórház, a Festetics család által a XVIII. század végétől építtetett fürdőtelepen alapított Állami Gyógyfürdőkórház jogutódja. A kórház egy olyan természeti kincs - a Hévízi Gyógytó, a gyógyiszap és a gyógyvíz - kezelője, amely számos betegség hatékony gyógyításának egyik legfontosabb eszköze. A hévízi gyógykúra elsősorban a gyógytó összetevőitől, hatásától, de egyben a beteg állapotától függően, a komplexen kialakított kezelési programoktól egyedi.
A termálvíz és a tó medrét borító több méter vastag tőzeg egymásra hatásával alakul ki az az iszap, amely a gyógyvíz minden kémiai anyagát bekoncentrálja. A maga nemében egyedülálló hévízi iszap egyaránt tartalmaz szerves és szervetlen anyagokat, s a benne lévő rádiumsók és redukált kénvegyületek a gyógytényezők különleges értékeit képviselik.
Fürdőajánló
Hévíz Tófürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem