Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Az ország legújabb gyógyhelye - tudod hol található?

2014. 06. 26. 10:28

Fürdőzés
Minden gyógyhelyünk különleges a maga nemében, de Szigetvár fürdőjének mégis különös hangulatot kölcsönöz, hogy medencéi éppen azon a területen épültek, ahol egykor történelmünk nagy csatái zajlottak. Szigetvár minősítésének alapja a városi gyógyfürdő, amelyben évi 120-150 ezer fürdővendég fordul meg.

Szigetváron a vár és a várpark (itt található a fürdő is) területét minősítették gyógyhelynek. A költő-hadvezér Zrínyi Miklós híres Szigeti veszedelem című eposzában énekelte meg hasonnevű nagyapja szigetvári hőstettét. Szulejmán 1566-ban indult Bécs ellen, ám seregének útját állta Sziget vára. A hatalmas török sereg ostromát 34 napig állta a maroknyi végvári katonaság, akik végül Zrínyi vezetésével kitörtek a lángoló belsővárból, hogy véres közelharcban haljanak hősi halált. Ezért nevezzük ma Szigetvárt a Leghősiesebb Városnak (Civitas Invicta).

A török emlékek mellett a város másik büszkesége a gyógyfürdő, melynek kupolája és tornyai szintén a török kori műemlékeket idézik. Belső terét Zsolnay kerámiaburkolat és a Zsolnay Manufaktúra által készített vízköpők díszítik. Gyógyvize a legismertebb hazai vizek közé tartozik, mely ízületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére alkalmas:

Emellett magas fluorid tartalma lassítja az időskori csontritkulást, gátolja a gyermekek fogszuvasodását. Alkalmas operációk és csonttörések utáni rehabilitációra is, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére, prosztatabántalmak megszüntetésére.

A fürdő fejlesztésénél az egészségmegőrzést, a gyógyítást a rehabilitációt kívánják előtérbe helyezni, ezért nem aquapark kialakításában, hanem a városi kórházzal való minél szorosabb együttműködésben gondolkodnak.

Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Stílusos makói nyári vakáció – előfoglalási kedvezménnyel!

Hozza egy lépéssel közelebb a nyarat! Foglalja le Gloriusos nyaralását 3-5 éjszakára akár 15% kedvezménnyel és AJÁNDÉK fürdőbelépővel a megújult Hagymatikumban! Pihenje ki magát art deco ihlette, exkluzív szállodánkban, ahol minden napot pezsgős reggelivel indítunk! Élvezze a napsütés és a gyógyvíz együttes erejét, a wellness megújító hatását és a modern kényelmet luxus színvonalon!Megnézem