Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Standup a szaunában - 90 fokon ez csak Mr. Militarynak megy

2014. 05. 21. 22:04

Fürdőzés
Szabó Zoltán a Szauna Szeánsz Oscar második, majd első helyezése után most a SzaunaClubnál is döntőbe jutott, és a szaunavendégek szerint itt harmadik lett. De nem is a közönség pontjai számítanak, hanem, hogy Zoli évek óta ott van a legjobbak között. Megkerülhetetlen. Csak rá kell nézni.
- Mi jellemez téged, mint szaunamestert?
- A programjaimon fontos, hogy a vendégek élménycsomagot kapjanak. Ezért kell, hogy a jelmez, a dekoráció, és a használt kellékek összhangban legyenek egymással, a mozgással, a zenével, a beszédstílussal, az illatokkal, és fontos, hogy ezeket egy sztori fogja össze. Minél teljesebb a kép, annál jobban beleéli magát a vendég.
-Milyen programokkal indultál a döntőn?
- Az aromás programom, a Military egy "katonai kiképzőprogram". A falon álcahálók, katonai jelszavak, fegyver sziluettek. Rajtam katonai ing, nadrág, sapka, és igen, acélbetétes surranó van. A kályhára a vizet nem dézsából, hanem katonai kulacsokból, marmonkannából, sörösüvegekből öntöm. A történet szerint ugyanis megérkezünk a szauna egy kiképző tábor, ahol fel kell készülnünk a háborúra. Ez természetesen szimbolikus, mindenki saját magával fogja megvívni. A "kiképzés" alatt katonai zene, fegyverropogás, ennek ütemére forgatom a zászlót is. Majd egy helikopterhang mellett a rotorokat imitáló mozgással forgatom a törölközőt.
Ezt követi a felkészítés végső fázisa, a tűzpróba, amikor beindul az igazi forróság. Egy katonai menet zenéjének ritmusára öntök fel a kályhára, a legnagyobb törölközőmet veszem elő, és lecsapások vele. Van egy eszközöm is, amit kimondottan erre a programra készítettem, egy kétoldalú zászló. Ezzel is kegyetlenkedem picit, majd következik a helikopterre való felszállás, és a harctér megközelítése. A kellemes, fűszeres benyomásokból az illatok átváltanak csípős szaunafüstre és fenyőkátrányra, ez már a harctér füstjét szimbolizálja! Közben egyre intenzívebben locsolok, hogy előkészítsem a terepet a végső megmérettetésre. Az utolsó 3 percben aztán kiadom a Harci Riadót, amit még egy robbanó hangeffekt is jelez...
- Át kell ezt élni szerintünk!
- ...és elindul a háború - meséli tovább Zoli, erősen belelovalva magát a témába. Lelőni sem lehet, mondhatnánk stílusosan. - Három perc a pokolban! A végletekig feszítem a húrt. Szinte a saját életemért küzdök, olyan gyorsan történnek az öntések, a maximális élmény átadása érdekében olyan gyors és változatos a legyezőtechnika - mindezt minimális pihenés nélkül -, hogy a forróságból 15 perc után kijőve azonnal le kell pihennem kicsit.
- Nem lehet egyszerű, jelmezben ugye, bakancsban, hadonászva, ugrálva... és mikor csujjogatsz, az hogy van?
- A Csujjogató című programom egészen más. Kicsit olyan Felugrottam a mamához egy ebédre. Szintén jelmezes, és szintén színház, ahol a nézők is szereplők. Az olajkeverékek gyümölcspálinkákkal vannak összepárosítva, ott a szaunában keverem őket. A falon régi abroszok, falvédők, ebédre hívó gong, amit nem félek használni.  A tekeréshez törölköző helyett még nagymamám régi rétesabroszát is használom. A felöntés csatos üvegekből történik, gyümölcsös olajkeverékek jelentik az alapillatokat. A fő vonulatot viszont a pálinkák adják! Egy zsírosbödönből merítem a vizet a gőzhöz, abba kerülnek még a laposüvegekből a málna, szilva, törkölypálinkák, majd az előre elkészített olajkeverék, és ez megy a kályhára. Közben Budapest bár, Kolompos, Csík zenekar... Kicsit modern, kicsit népi, kicsit világzene. Olyan, amit lehet közösen énekelni. Van benne Kossuth rádió szignál, vízállás jelentés, de mindig teszek bele egy kis aktualitást is. Most például Fáskerti Rita nagy sikert aratott Tiroli programjának visszaidézése, illetve ha már Ausztria: egy rövid visszatekintés az Eurovíziós dalfesztiválra szakállas nőjére.
- Ez egy sokkal lazább, fesztelenebb, bulizós programnak tűnik, mint a katonai kiképzés. De ez is show - ha nem is Sauna WM-es.
- Nem vagyok híve a túl sok fénytechnikának és csilivilinek. Annak is megvan a helye, de én jobban szeretem a hagyományosabb stílusú programokat. Azt szoktam mondani: ahogy a női szaunamestereket nézni, engem hallgatni kell, mert nem vagyok szép, de hangos - és hangulatos.
- A hangulatteremtő készséged valóban bámulatos!
Teo Wassermann, Csobbanj.hu
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...