Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Hogy kerül a gregorián és a country a szaunába?

2014. 05. 18. 13:53

Fürdőzés
A II. Harvia-Saunabau Országos Szaunamester Bajnokságot - a hagyományoknak megfelelően - idén is egy hölgy, Fáskerti Rita, a magyarhertelendi termálfürdő mestere nyerte. Programjain, ízelítőt kaphattunk belőle: miért is női nevekkel illetik a hurrikánokat...

Hogy lehet a szaunában versenyezni - teheti fel joggal a kérdést, aki még nem tudja, kik azok a szaunamesterek. Szerencsére már régen nem a ki bírja tovább buta versenyéről beszélünk, melyben néhány évvel ezelőtt meghalt egy orosz szaunázó. Valami egészen másról van szó, ahol a szaunázók nem a halálra, hanem az orgazmusra, a szaunaorgazmusra várnak. Ugye, kicsit más? Hogy mindehhez kik segítenek hozzá minket? A szaunamesterek! Isten áldja nevüket!

Hogy közülük is ki birizgál minket a legjobban, az szombaton, a tamási fürdő szaunavilágában dőlt el. A férfiak ismét szégyenben maradtak... A tavaly feledhetetlen Lívia nevű hurrikán után idén a Rita söpört végig a szaunafanokon. Vitt mindent: rossz érzéseket, bajt, haragot, negatív gondolatokat, csak a puszta jelenlétünk maradt, és az élmény, melyet gregorián relax és country party című programjaival szerzett nekünk.

A Termálfürdő Magyarhertelend menedzsere babaúszással, aquafitness-szel is foglalkozik, szaunamesterként pedig csak tavaly versenyzett először. A SzaunaClub bajnokává válni nem mindennapi teljesítmény, ám ő még a másik versenysorozaton, a Szauna Szaánsz Oscaron is döntőbe jutott! Ám nézzük, milyen showval hódította el az első helyet!

Rita első programján hosszú, barna csuhában, hatalmas kereszttel nyakában izzasztotta meg fürdővendégeit. Ám a spanyol inkvizíciónál némileg barátságosabb arcot mutatott: gregorián dallamok mellett stílszerűen mirhával, tömjénnel bódított mindenkit vallási áhítatba. Könnyű dolga volt, mert a közönség jó része már a szaunavallás lelkes híveként fogadta.

A második szauna ceremóniáján ismét utazásra hívott minket, ám ezúttal inkább térben, mint időben: az észak-amerikai kultúra autentikus zenei stílusának dallamai kifejezetten jól oldották azt a pici szenvedést, vagy mondjuk inkább feszültségnek, melyet az ember kilencven fokon érez. Kis tehenészlánynak öltözve ropta fáradhatatlanul, miközben a széna illatát varászolta a felszálló gőzbe. Harapható volt a western hangulat, mely a végén egy nagy közös buliba torkollott a Cotton Eye Joe-val.

Akinek mindez még nem volt elég, kollégájával, a szintén hertelendi Bagó Gáborral - aki az amatőr ketegória nyertese lett - egy úgynevezett szinkron produkciót is előadtak, melyen két szaunamester egyszerre izzasztja a publikumot. A zenéjében, jelmezhasználatában szintén az amerikai életérzésre épülő program már versenyen kívül zajlott - a mesterek puszta jókedvéből. Talán azért volt olyan sikeres, hogy a közönség nem volt hajlandó elhagyni a szaunát... Ilyet se láttunk még...

Teo Wassermann, Csobbanj.hu
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...