Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Ha még nem férsz bele a fürdőruhádba... Tavaszi fogyókúra-kalauz

2014. 04. 14. 15:56
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Hiába az újabbnál újabb módszerek, ne feledkezzünk meg két jól bevált sztenderdről: a kalóriaszám szerint összeállított étrendről és a szénhidrátdiétáról sem!
Kalóriaszámlálás
A kalória a tápanyagok égetése során felszabaduló hőenergia mértékegysége. Mérjük kilojoule-ban (kJ) illetve kilokalóriában (kcal). 1 kJ = 4,2 kcal.
A javasolt napi kalóriabevitel nemtől, életkortól, mozgásmennyiségtől függ. Egy 30 körüli nő napi ajánlott kalória-bevitele 1600-2000 kcal. Általánosságban elmondható, hogy kiegyensúlyozott táplálkozással, folyamatos napi 1200-1600 kalóriával, és rendszeres mozgással  gyors változásokat érhetünk el.
Ehhez nyújtunk egy kis segítséget:
A kalóriatáblázatokban szereplő élelmiszermennyiségek általában 100 grammra vonatkoznak. Ha néhány hétig megmérjük az ételeket, mielőtt elfogyasztjuk őket, hamarosan pontosan meg tudjuk majd saccolni, hogy hány gramm egy répa, vagy mennyi sajt pontosan tíz deka.
PRAKTIKUS TIPP
Egyes ebéd-házhozszállítással foglalkozó cégek feltüntetik mennyi kalóriát, és esetleg azt is, hogy milyen összetételben (fehérje-zsír-szénhidrát) tartalmazza az adag, így ezektől rendelve könnyen nyomonkövethetjük fogyasztásunkat.
Szénhidrátdiéta
Mindenki tudja, hogy hízni elsősorban szénhidráttól + mozgásszegény életmódtól lehet. A szénhidrátok száműzése étrendünkből a súlyleadás egyik formája is lehet.
A szénhidrátok két nagy csoportra oszthatók, az egyszerű és összetett szénhidrátokra. Az egyszerű szénhidrátok sokszor ráadásul egészségtelen ételek (péksütemények, édességek, cukrozott italok), melyek elhagyásáért nem kár.  A  burgonyáról, a rizsről, a tésztáról, a mézről is jórészt le kell és le lehet mondani, bár ne feledjük, hogy a méz egy különleges élelmiszer, mely számtalan egészséges tápanyag forrása! Az összetett szénhidrátok (zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék) viszont mind-mind igen jótékonyan járulnak hozzá az egészséges étkezéshez. Róluk sem lehet teljesen lemondani. A lényeg tehát, hogy alacsony szénhidráttartalmú menüt együnk.
GI diéta az élelmiszerek un. Glikémiás Indexe alapján olyan élelmiszerek fogyasztására buzdít, melyek nem emelik meg drasztikusan vércukor (inzulin)szintünket. Ezek egyébként az egyszerű szénhidrátok említett értéktelenebb fajtái, a sütemények, kóla stb. 
Ha kiegyensúlyozottan étkezünk, figyeljük a bevitt kalóriák mennyiségét, megfelelő mennyiségű rostot veszünk magunkhoz, és hetente többször mozgunk, biztos, hogy nem marad el a siker!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem