Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Mozgó mini vonatok és hajók Mini Magyarországban

2014. 04. 14. 11:21

Útitárs
A magyar vasúttörténet legendás mozdonyainak, legszebb állomásépületeinek és a balatoni vitorlázás ikonikus hajóinak kicsinyített másai is láthatók április 11-től a szarvasi Mini Magyarország parkban.
Az ország egyetlen interaktív makettparkjában immár mintegy félszáz épület, mozdony és hajó kicsinyített mása látható, irányítható. Magyarország emblematikus épületei közül több meg is szólal, igazi ritkaságnak számító hangfelvételek, dallamok csendülnek fel az apró épületekből, míg a vasút- és hajómakettek gombnyomásra indulnak a mini síneken, a mini Balatonon vagy éppen a mini Dunán. 
Új, legendás "szereplők" a Heves gőzmozdony, az Árpád sínbusz vagy a balatoni nyaralókban nosztalgikus emlékeket idéző NOHAB mozdony. A járműveket nemcsak megcsodálni, de irányítani is lehet. A mozgó vasútmodellek a makettparkban megjelenített mezőtúri, tószegi, mártélyi, kétegyházi, mosonmagyaróvári, búcsúszentlászlói, almási és bátaszéki állomások között közlekednek, az állomásépületek kicsinyített másai eredeti állapotukban láthatók.
A vitorlázás szerelemesei a Schärenkreuzer, a Kalóz, a Dragon, a Jolle, a Beluga, vagy a Szent Jupát alapmodellje, a Balaton 31 kicsinyített másában gyönyörködhetnek a mini Balaton hullámain ringatózva.
Számos korábbi makett is interaktív funkciókkal egészült ki. A debreceni református nagytemplomból az "Erős vár a mi istenünk", Luther Márton korálja hallatszik, a jáki templomból gregorián dallam, a szegedi dómból pedig a híres harangjáték csendül fel. A pécsi dzsámiból a müezzin hangja hív imára.
Turizmus.com

 
Fürdőajánló
Szarvasi fürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem