Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Fogyókúra helyett életmódváltás!

2014. 03. 27. 19:17

Wellness
Az országos hírű sportpszichológus, Balassa Levente az Országos Egészségfejlesztési Intézettel (OEFI) közreműködésével dolgozta ki azt az életmódváltó tréninget, mely a hatékony súlyszabályozás, és a pozitív életminőség megteremtésére fókuszál. 
Az egészségpszichológia egyik központi területe a magatartásorvoslás (behavioral medicine). Ennek kutatási eredményei szerint a hatékony életmódváltás életünk legalább három fő területét érinti:
  • táplálkozás,
  • testmozgás,
  • lelki működés
A Balassa Life Balance ezért a mozgás, az egészséges táplálkozás, és a lelki egyensúly hármasára épülő program.
A program segítségével történő életmódváltás folyamatos, azaz rendszeres és huzamosabb ideig tartó tanácsadás formájában történik. Az ismeretterjesztés mellett készségeket fejleszt kiscsoportos keretekben, a résztvevők egymást támogató közösséget alkotnak.
A program igyekszik kialakítani bennünk a büszkeség, elégedettség, derű, jó közérzet, és az energikusság érzését, és kialakítani azt az egyre szilárdabb érzést, hogy ,,képes vagyok tenni magamért!''
A tréning során a csoportban személyre szabott cselekvési terveket kidolgozhatunk ki, konkrét célokat kitűzve a változás érdekében. A résztvevők azt is eltervezik, miként fog történni a változtatás, ehhez hozzárendelik, mikor és mit kell tenniük ezért.
A program felkészít a nehézségekkel való megküzdésre, a stressz kezelésére is. Személyre szabottan bekalkulálja a várható akadályokat.
Az elmúlt hat évben végrehajtott tréningek tanulsága szerint a tartós változás akkor következik be, ha az életmódváltás összhangban van személyiségünkkel. A Csoportos Életegyensúly Program az ismeretterjesztésre korlátozódó előadás helyett interaktív, önismereti, személyiségfejlesztő csoportfoglalkozás, ahol kiemelt hangsúlyt kap a résztvevők önmagukhoz való pozitív viszonyulására, és a mindennapos, konkrét feladatmegoldás, táplálkozási napló vezetésével. Az állandó összetételű, 10 fős csoport két hetenként találkozik, a tréning időtartama 4 hónap, mely alatt jó eséllyel alakul ki egy továbbvihető, stabil, pozitív életvitel. A résztvevők motivációját a folyamat kezdetén és végén végzett pszichés-, és fizikai állapotfelmérés fokozza.
A 120 perces foglalkozásokon dietetikus, személyi edző és pszichológus van jelen, vagyis mindhárom kitüntetett terület egy-egy szakembere. Magát a tréninget is egy csoportfolyamatokban jártas, tapasztalt egészségfejlesztő pszichológus vezeti. Minden egyes foglalkozás az elmúlt időszak egyéni tapasztalatainak megbeszélésével kezdődik, és mindig az új, konkrét célok kijelölésével végződik.
A módszer kidolgozója, Balassa Levente életegyensúly tanácsadó, sportpszichológus  április 10-11-én a II. Orvosi Wellness Konferencián részletesen ismerteti módszerét az érdeklődők előtt.
Balassa Life Balance
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...