Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Házi praktikákkal az influenza ellen

2014. 02. 14. 09:56

Wellness
Gondolta volna, hogy például a házi készítésű jégkrém akár még jót is tehet a gyulladt torokkal? Cikkünkben összeszedtünk néhány tippet, amik segíthetnek a betegségek leküzdésében.
Forró tea
Közismert praktika, hogy a tea fogyasztása jót tesz mindenféle náthás vagy influenzaszerű betegség esetén. A zöld, a fekete és a köztük tulajdonképpen félútra levő, oolong tea tele van antioxidánsokkal, amik segítik a szervezetet abban, hogy legyűrje a betegséget, a tea forró gőze pedig akár meg is szüntetheti az orrdugulást. Különösen jó tipp, ha a italunkat egy kanál mézzel és frissen facsart citrom levével ízesítjük, mert ezek az összetevők megnyugtatják a fájó torkot. Ha betegen nem vágyik a koffeinre, válassza a koffeinmentes vagy a növényi változatot!
Zöldséglevek
Ha betegek vagyunk, valószínűleg az utolsó dolog, amire vágyunk, hogy nekiálljunk salátát készíteni magunknak. Ez nem is probléma, helyette gurítsunk le inkább egy pohár alacsony nátriumtartalmú zöldséglevet! Ezzel a módszerrel gyorsan felturbózhatjuk immunrendszerünket antioxidánsokkal és még a megfelelő folyadékbevitelről is gondoskodunk. Ha édesebb ízekre vágyik, igyon 100%-os gyümölcslevet!
Csirkeleves
Nagymama praktikája a mai napig kitűnő módszer az influenza kezelésére. A csirkéből készült húsleves nemcsak, hogy rendkívül tápláló és segít pótolni a folyadékot, gyulladáscsökkentő hatása miatt még a gyógyulás folyamatában is részt vesz. Tanulmányok szerint a forró csirkehúsleves segíti az orrunkban levő apró csillókat abban, hogy megvédjék szervezetünket a baktériumoktól és a vírusoktól.
Fokhagyma
Mondhatni ősi tanács, hogy megfázás ellen jó tesz, ha fokhagymát fogyasztunk. Antibakteriális és immunerősítő hatása miatt érdemes ilyenkor ételeinket fokhagymával ízesíteni. A módszer különösen hatásos, ha levesben alkalmazzuk.
Gyömbér
A gyömbér igazi csodaszernek számít a megfázásos és az influenzaszerű tünetek kezelésében, sőt ha hányingerünk van, vagy fáj a gyomrunk, akkor is hatásosnak bizonyul. Ez a házi praktika már évtizedek óta ismert és hatékonyan enyhíti ezeket a tüneteket, sőt egyes vizsgálatok szerint a gyulladással szemben is hatásos.
Banán
Legyen szó szeletelt, összetört vagy egész banánról, ez az étel minden formában jót tesz a gyomornak. A banán segít a gyerekeknél az influenzával gyakran együtt járó hasmenéses, hányásos, tünetek enyhítésében és csökkenti a hányingert. Ilyen jellegű panaszoknál bevált recept még a rizs, az almaszósz és a pirítós is.
Pirítós
Ha betegségéhez gyomorpanaszok is társulnak, akkor érdemes pirítóst vagy valamilyen kekszet fogyasztani. Ezek az ételek nagyon jól passzolnak a csirkeleveshez, ami szintén ajánlott étel ilyenkor, ráadásul akkor is el tudják űzni az éhségérzetet, ha a gyomrunk amúgy nem nagyon fogad be semmit.
Házi készítésű jégkrém
Hallotta már azt a tanácsot, hogy ha fáj a torka egyen fagyit? Elsőre ugyan furcsának tűnhet a tanács, de bizonyos fajta torokfájás esetén valóban segíthet ez a hűsítő megoldás. A hideg édesség ugyanis megnyugtatja a fájó, duzzadt, száraz torkot. Ráadásul segítheti a folyadékpótlást is, ami szintén fontos az influenza elleni küzdelemben. A megfelelő folyadékbevitel ugyanis csökkentheti a nátha következtében kialakuló váladék oldását. Készítsen házilag jégkrémet 100%-os gyümölcsléből, így nem csupán cukros vizet visz be szervezetébe, hanem egészséges, tápanyagokban gazdag édességgel hűtheti torkát!
Étkezést helyettesítő italok
Ha már úgy érzi, hogy visszatért az étvágya, próbálja az alacsony cukortartalmú, laktózmentes italokat, amik tartalmazzák mindazokat a nélkülözhetetlen vitaminokat, tápanyagokat és kalóriát, amire szüksége van.
A webmd.com nyomán
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem