Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Közeleg a szaunaidény. Legyél Te a sztárja!

2013. 09. 30. 12:17

Fürdőzés
Sziasztok, Teo szaunamester vagyok, megengeditek, hogy tegeződjünk? Szeretsz szaunázni? Akkor ugye tudod már mi az a szaunaprogram? Szauna show-nak vagy szauna szeánsznak is mondják. Néhány éve jelent meg hazánkban, ma már egyre többen ismerik-szeretik. No, megvan? Még mindig nincs? Akkor biztosan nem voltál még ilyenen ? különben sosem felejtenéd el. Legalábbis, ha jó kezekben voltál. Az igazi élményt: a jóleső borzongások sorozatát (igen, hasonlíthatjuk az orgazmushoz is...) ugyanis többnyire csak szakképzett mesterek keze alatt élhetjük át. De hogyan képzik ezeket a hőálló varázslókat? Teo utánajárt. Ha van kedved, te is követheted, és lehetsz szaunamester ? nem akármilyen élmény a tanfolyam!
Aki még nem tudja, mit csinál egy szaunamester, először is olvassa el mit ír Teo a törölközőpörgetőkről! Ha viszont már tapasztaltad, mennyivel többet ad egy program a magányos, "csendesülős" szaunázásnál, biztos felmerült már benned: hogyan képesek a szaunamesterek háromszor, négyszer 15 percen keresztül pörögni-forogni körülöttünk, miközben mi magunk ülve is alig bírjuk a forróságot... Ám a SzaunaClub mesterképzése nem csupán kiképzés, amellyel a kellő (hő)állóképességet szerezheted meg, sokkal több annál!
A gyakorlati fortélyok elsajátítása mellett alapos elméleti tudásra is szert tehetsz. A wellness- és szaunatörténeti ismereteken túl megtudhatod, mik az egészséges szaunázás alapelvei, és igen alapos egészségügyi ismereteket szerezhetsz a témáról. Ha ugyanis te magad akarsz a szaunázás felkent papjává, papnőjévé válni, tudnod kell, hogyan hat ez az ősi gyógymód testre-lélekre. Tudtad például, hogy a rendszeres szaunázás keringési rendszerünkre, szívünkre, immunrendszerünkre, idegrendszerünkre is kiváló, betegségmegelőző hatással bír? Nem is beszélve arról, milyen selymessé és ellenállóvá teszi bőrünket. A közösségi szaunázás igazi vallás. Aki a hívévé válik, abban erős emóciókat szabadít fel. Csak lelkesedni lehet érte.
Miután Teo is a szaunavallás híve lett, a SzaunaClub invitálására kipróbálhatta, hogy ízlik neki az, mikor nem őt legyezik, hanem éppenséggel ő próbálja megborzongatni a szőrös hátakat ? hölgyek esetében természetesen a szőrpihécskékre gondolok... Meg sem állt, míg okleveles szaunamester nem vált belőle. Miközben próbára tette állóképességét rengeteg új, és érdekes dolgot tanult, és nem akármilyen élményekkel gazdagodott. Megismerte az illatok világát, hiszen egy szaunamester egyben illatmester is. A felöntővízbe kerülő illóolajok, és egyéb természetes illatosítók igen fontos részét jelentik tevékenységének. Ám nem ez az egyetlen eszköz, hogy megszerettesse magát a szaunázó publikummal.
A szaunamester ugyanis - ha jól végzi a munkáját - hihetetlenül népszerű személyiség. Mivel pedig a népszerűség jót tesz az önbizalomnak, a szaunamesterség pozitív lélektani változásokat is elindít bennünk. Már maga a környezet is az egészségről, az egészségességről szól, mint általában a wellness. Mivel az autentikus szaunázás fürdőruha nélkül, szaunalepedővel (esetleg pamut szaunaruhában) történik, ez sokat segít egészséges testtudatunk fejlődésében is. Ha tehát még nem vagy jóban a testeddel, a szaunatestvériség sokat segíthet neked! Hogy az meg micsoda? Jó szaunamesterként éppen azért lehetünk népszerűek, mert "szaunázók gyülevész hadából" közösséget teremtünk. A show alatt ugyanis mindenki hepi, jól érzi magát, boldog, hiszen csak úgy ömlik belőlünk az endorfin a szaunazászló alatt. Ez az úgynevezett szaunaorgazmus, melyről szintén a fenti cikkben olvashatsz bővebben. A tanfolyam maga tehát legalább olyan jó buli, mint maga a szaunashow, ráadásul nem négy körön (4x15 perc), de négy napon át tart! Közben a közös érdeklődés folytán barátokat, kellemes érzéseket kiváltó programjaid segítségével pedig sikerélményt szerezhetsz. Képzett szaunamesterként pedig már nevezhetsz is a SzaunaClub idei versenysorozatára, ahol idén is a nagyérdemű dönti el, ki a legjobb törölközőpörgető.
Teo Wassermann, Csobbanj.hu
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...