Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Ismerjük meg hurrikán kisasszonyt! Teo a Magyar Szaunamester Bajnokság nyertesével beszélgetett

2013. 05. 16. 14:38

Fürdőzés
A törölközőpörgető szaunamestereket egy merész képzettársítással ugyan, de Teo szívesen nevezi trópusi hurrikánoknak. Főleg, ha hölgyekről van szó, hiszen a tornádókat is többnyire női neveken emlegetik. A SzaunaClub versenyének döntőjében, Egerszalókon három vörös démon csapta nekünk a forró szelet, a közönség pedig közülük Barabás Tímea Líviát találta a legjobbnak. Ismerjük meg hurrikán kisasszonyt, Magyarország úgysem látott még ilyet...
Milyen érzés Magyarország legjobb szaunamesterének lenni?
 
Nagyon jó érzés, hogy a vendégek jól érezték magukat, és úgy ítélték meg, hogy én vagyok a legjobb. Viszont nagyon sokan vagyunk igen jók, sokszor hasonló technikával, és az, hogy a magyarországi Szaunamesterek versenyén sikerült első helyezést elérni, rengeteg minden együttállásából adódott össze.

Sok debreceni vendég volt a döntőn, akiknek a döntő két másik résztvevője nyilván személyes kedvence. Mivel ezen a versenyen a közönség dönti el, ki a legjobb - hogyan tudtál mégis hinni a győzelemben?
 
Nem hittem. Tudtam, hogy nagyon sokan érkeznek Debrecenből, ezért nem reménykedtem túlságosan. Viszont rengeteg dolog nagyon feldobott útközben, pl. a lányok segítőkészsége, magához a versenyhez való viszonyulásuk, az, hogy nem egy vérre menő küzdelemben vettünk részt, hanem mint kollégák, barátok és régi ismerősök gyűltünk egybe, és akartunk egy igazi nagy showt csinálni. Mind ez, mind a nagy vendéglétszám, no meg az az igazán kényelmes nagy szauna teljesen ellazított.

Hogyan készültél fel a döntőre?
 
Sokat agyaltam, milyen témával menjek, de semmiképp nem akartam megosztó (relax, elvarázsolós, hangtálas, fényjátékos stb.) programot csinálni. A fókusz a jó hangulat generálásán volt, végül ebbe az irányba mozdultam, úgyhogy maradtam az alapoknál, a kenegetősnél pedig bevetettem az áfonyának minden felhasználható formáját.
 
Ki készítette ezeket a szexi szaunaöltözeteket, amiket viseltél?
 
:) Köszönöm.
Számomra a kényelem a meghatározó, fontos, hogy az anyag ne legyen nehéz, és ne legyen túl sok, könnyen lehessen mozogni benne. Minden versenyre programhoz megfelelő öltözéket készíttetek a lehető legegyszerűbb anyagokból.

Hogyan válogattad össze a zenét?
 
Pezsegjen a véred! Szerintem magáért beszél, szerinted? :) Úgyhogy Mozart Requiemjét most hanyagoltam. :)
Fontos volt, hogy egy-két keverési technika, vagy épp egy-egy, a többitől elütő zenei betét bejátszásakor mosolyt lássak az arcokon, és örülök, mert ezt hatványozottan sikerült is elérni.

Mi határozta meg milyen illatokat választasz a programokhoz?
 
Ebben nem volt nehéz dolgom, mert a Pezsegjen a véred! programhoz egyértelműen markáns, erőteljes, határozott keveréket állítottam össze, amely az anyaghasználattal (jég) is kongruált. A cél tehát egy igazán karakteres kompozíció volt.
Az áfonyás témánál az édeskésebb, lágyabb illatok domináltak egy kis virágos felhanggal, a citrusokat mellőzve, a programhoz használt másik keverékemnél pedig fűszeresebb irányba mentem rozmaringgal, kakukkfűvel.
 
Sokan rajonganak a mozgáskultúrádért, tanultál valaha táncolni?
 
Aerobikoztam pár évet, ami inkább a testfelépítésemen látszik.
De figyelj, ha jól érzed magad, és visz magával a zene, akarva-akaratlanul is táncra perdülsz. :)
 
Mik a terveid ezután, hogy megnyerted a versenyt? Segít ez a szaunamester karrierben?
 
Abban segít, hogy talán nagyobb magabiztossággal állok ki egy ismeretlen vendégkör elé programot tartani, és hogy tudom, milyen irányba kell fejlődjek tovább.
 
Meddig akarod csinálni? Meddig lehet ezt a strapás melót csinálni?
 
Nem tervezem abbahagyni mostanság, bár ebben a szakmában elég tendenciális, hogy 4-5 évig csinálod, utána vagy abbahagyod, vagy közel sem olyan sokat tartasz már.
Egyik kedves tanítványomtól hallottam ezt a szót: "szaunamérgezés". Na ilyet szoktunk kapni, ha pl. egy héten keresztül rendezvények, oktatás és saját Szauna Est miatt minden nap szaunázunk. Ekkor bizony előfordul, hogy nagyon kimerülök, és beletelik 3-4 napba, míg helyreállok. De folyton motiválnak az újabb és újabb ötletek, a vendégek lelkesedése, úgyhogy csinálom, amíg nekem is, nekik is jólesik.
 
Hol és mikor találkozhatunk veled?
 
Péntekenként a Hotel Agroban tartok felöntéseket Normafánál 18:30-tól (elegendő előzetes jelentkező esetén szombaton 18:00-tól), illetve a Life1 Wellness-ben alkalomszerűen csütörtökönként 18:30-tól, illetve szerte az országban, ahova éppen hívnak Vendégestekre.

Mivel foglalkozol civilben, mik a terveid?
 
Tanulok még, ami e szakmához közelebb áll, az a rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon folytatott tanulmányaim, és a sok-sok kiegészítő, már elvégzett vagy épp folyamatban lévő képzések, továbbképzések (aromaterapeuta, fitoterapeuta, virgácsmester, szappankészítő).
Nagyon szeretném továbbképezni magam minden olyan területen, amelynek lényegét átadhatom programjaimon a vendégeknek, illetve a Szaunaclubbal együttműködve szintén tanulható lesz gyakorló Szaunamestereknek is a továbbképzés részeként.
Teo Wassermann, Csobbanj.hu
Teo további írásai a szaunázásról:
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...