Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

A szállodákhoz hasonlóan csillagozzák fel fürdőinket is

2013. 03. 24. 15:19

Fürdőzés
Lecserélték a négycsillagos rendszert. A Nemzetgazdasági Minisztérium a nemzeti védjegyek sorába emelte a Magyar Fürdőszövetség új minőségtanúsító védjegyét, mely immár 1-től 5 csillagosig osztályozza a fürdőket.
Március 21-én Magyar Fürdőszövetség szegedi közgyűlésén, a Hunguest Hotel Forrás konferenciatermében a Nemzetgazdasági Minisztérium képviseletében Bozzay Andrásné, a Turizmus, vendéglátás főosztály vezető bejelentette, hogy a   szállodáknál már elfogadott Hotelstars védjegyhez hasonlatosan 1-5 csillagos minősítési rendszert vezetnek be a hazai fürdőknél. A minősítés a Magyar Fürdőszövetség feladata. A minősítésre pályázni kell, tehát nem kötelező, viszont e nélkül nem jelölheti magát csillagosnak egyetlen fürdő sem - adta hírul a Turizmus Panoráma Bulletin.
A nemzeti védjegyet tehát a Magyar Fürdőszövetség szakértőiből álló szakmai zsűri ítéli oda, de a védjegyet a magyar állam jegyzi, a védjegy bejegyzési joga is a magyar államot illeti (ennyiben feltétlenül különbözik a Hotelstars-tól, mert ott a tulajdonjog a szakmai szervezeté, bár a pecsétet ott is az állam üti rá az oklevélre). Azonosság viszont a két szakmai szervezet felelősségében, hogy nem csak saját tagjaiknak a körében, hanem az ország valamennyi, engedéllyel működő és a feltételeknek eleget tevő szálloda, illetve fürdő esetében ezek a szervezetek végzik a szakmai minősítést, szigorúan független ítészként.
A fürdőknek adott védjegy visszavonható, ha az adott fürdő egy idő után mégsem felel meg az elvárásoknak. A védjegyre pályázók által befizetett pályázati összeget külön számlán vezetik, mert az NGM és a Magyar Fürdőszövetség közötti megállapodás egyik lényeges pontja, hogy a védjegy odaítélés procedúrájának önfenntartónak kell lennie, s a befizetett összegekből nem fedezhető más, mint a pályáztatással és zsűrizéssel, no meg az adminisztrációval járó tényleges költségek.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...