Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Átadták az új termálfürdőt Balmazújvárosban

2012. 07. 04. 11:12

Fürdőzés
A fürdőfejlesztés az elmúlt 30 év legnagyobb beruházása volt Balmazújvárosban, mely nem csak fürdőzési lehetőség, de gyógyászati szolgáltatásokkal is várja látogatóit.
Ünnepélyes keretek között adták át a Kamilla Gyógy-, Termál-, és Strandfürdőt, amely a balmazújvárosi Kastélykertben, mely 1,2 milliárd forint összértékű beruházás során valósult meg. A gyógyvízkincs birtokában lévő városban az 1950-es években fúrták az első kutat, amelyre fürdő épült, harminc évre rá pedig közel 200 milliós ráfordítással meg is újulhatott. ? A sors úgy hozta, hogy a harmadik fejlesztésnek én is részese lehetek ? mondta dr. Tiba István polgármester, aki Tállai András önkormányzati államtitkárral adta át a létesítményt.
Gyógyít és eneriát ad a víz
Balmazújváros. Januártól decemberig tart nyitva a balmazújvárosi Kamilla Gyógy-, Termál-, és Strandfürdő, amelynek fenntartása nem veszélyezteti a város költségvetését, viszont újabb munkalehetőségeket ad, és a helyiek számára gyógyulási, feltöltődési lehetőség ? hangzott el a létesítmény átadó ünnepségén pénteken. A tervezés folyamata idején úgy gondolkodtak, hogy a működtetése ne jelentsen nagy terhet, ezért az energiaellátását úgy oldották meg, hogy a termálvíz hőjét hasznosítják. ? emelte ki dr. Tiba István, Balmazújváros polgármestere az ünnepségen.
Türelemmel várták
A fürdő elkészülését több dolog is nehezítette: egyrészt az ötletek kibontakozása és a források megszerzése is időt követelt, másrészt régészeti feltárást is végezni kellett a Kastélykertben, és a megfelelő talajviszonyok kialakítása is tolta az átadás időpontját. A gyógyfürdő ellátására új termálkutat is fúrtak, amelynek gyógyvízzé nyilvánítása most zajlik, de azt már lehet tudni, hogy még értékesebb és hatékonyabb a vize a többi kúténál, ezért kiválóan alkalmas az egészségügy jobbítására, terápiás kezelések alkalmazására. A fürdőátadást helyi kulturális csoportok műsora kísérte, majd az egyházak részéről megáldották, és bemutatták a nagyközönségnek. A város áldoz arra, hogy a gyógyvíznek híre menjen, s e kicsért a világ különböző pontjairól érkeznek hozzánk ? mondta az államtitkár.
HBN | Fotó: Matey István
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem