Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Hagymatikum - nyitva tartás, szauna- és medencefajták, balneológia

2012. 01. 23. 17:31

Fürdőzés
Gombóc Artúrral szólva: Makói szauna, Alföldi szauna, Intim szauna, Fényözön szauna, Aroma szauna, Gyógynövényes szauna... gőz.
Hagymatikum - Lenyűgöző látvány kívül belül
A fürdő január 20-án Makovecz Imre Kossuth-díjas építész tervei alapján Európában egyedülálló organikus fürdőépületként nyílt meg. Az új fürdőben "Makó arca": Szentpéteri Csilla zongoraművész kalauzolta az érdeklődőket.
Így az eddig meglévő beltéri fedett tanuszoda és a kültéri tanmedence, valamint a fiatalok kikapcsolódását szolgáló élménymedence komplex gyógyászati, wellness és családi részleggé vált.
A kikapcsolódásra, feltöltődésre, wellness élményre vágyó fürdővendégek a festői szépségű, templomszerű élménymedence térben lazulhatnak el, miközben megcsodálhatják a középen elhelyezkedő, szintén Makovecz Imre keze nyomát magán viselő, égbe törő, 10 méter magas organikus oszlopot, amely az élménymedence tér éke is egyben.
A gyógyulás kulcsa - A makói gyógyvíz, és gyógyiszap
A gyógyászati részlegünk a makói gyógyvíz és a marosi iszap páratlan kombinációjának köszönhetően számos betegség leküzdésében segít a hozzánk érkező betegeknek. Gyógyvizünk kiválóan alkalmas az ízületi és gerinckopásos betegségek, az ízületi gyulladás, ideggyulladás, idegfájdalmak, valamint az idegbénulás és a sorvadt izmok gyógyítására.
A makói iszap kedvező szemcseösszetétele és képlékenységi tulajdonságai miatt kitűnően gyógyítja a mozgásszervi reumás betegségeket, de nagyon jól alkalmazható a lumbágók, a végtagtörések utókezelésére valamint a nőgyógyászati krónikus gyulladások gyógyítására is.
Gyógyászati kezelések
Társadalombiztosítás által támogatott gyógykezelések:
  • Gyógyvizes gyógymedence
  • Iszapkezelés
  • Súlyfürdő
  • Orvosi gyógymasszázs
  • Víz alatti sugármasszázs
  • Víz alatti csoportos gyógytorna
  • Komplex fürdőgyógyászati ellátás
  • 18 éves kor alatti csoportos gyógy úszás
TB nélkül is igénybe vehető gyógykezelések:
  • Iszapkezelés
  • Súlyfürdő
  • Víz alatti sugármasszázs
  • Víz alatti csoportos gyógytorna
  • Iszapkádas kezelés
  • Komplex fürdőgyógyászati ellátás
  • Elektroterápia
Wellness kezelések:
  • Svéd masszázs
  • Cellulit masszázs
  • Gyógynövényes masszázs
  • Aroma masszázs
  • Lávaköves masszázs
  • Talp masszázs
  • Bioptron kezelés
  • Hangterápia
A fürdő szauna kínálata
Gőzkabin
A meleg-nedves levegőjű gőzkabin ellazítja a testünket, tisztítja a légutakat és kiváló méregtelenítő hatású, aromákkal a méregtelenítés tovább fokozható. A gőzkabin használatával kezelhető az asztma, a reuma, a rekedtség, a különböző izomfájdalmak, és egyes keringési zavarok. A meleg hatására a pólusok kitágulnak, a bőr nedvességgel telik meg, ezáltal tiszta, puha és selymes lesz.
Hőfok: 35-50 °C, páratartalom: 90-100 %
Intim szauna
A finn szauna kellemes tulajdonságait ötvözi a meghitt hangulatot biztosító intim szauna, mely sötét színű kanadai vörös cédrus lambéria burkolattal rendelkezik. A vörös színű lambéria, a lambériák közti sötét oszlopok és a vörös félhomály mind a tüzes intimitást tükrözik. Ez a kabin ösztönöz, izgat és melegséget sugároz!
Hőfok: 95-105 °C, páratartalom: 5-10 %
Fényözön szauna
A szauna az egyik legelőnyösebb Kanadai Hemlock lambéria burkolattal rendelkezik. Különlegessége az időnként váltakozó színek fényterápiájában rejlik. Minden színnek megvan a maga biológiai hatása, a különböző színek más és más hatást gyakorolnak szervezetünkre, hangulatunkra. A fény gyógyító ereje abban rejlik, hogy általa a szervezet képes saját öngyógyító erőit aktivizálni. A szauna egyedi, különleges fekvő padjaival igazi kényeztetést biztosít a szaunázó vendégeknek!
Hőfok: 75-80 °C, páratartalom: 10-20 %
Gyógynövényes szauna
A szauna burkolata Finnországban gyártott borovifenyő lambériából készült, melynek illata kimagaslik a többi fenyő közül. A kabin karakterét a különböző gyógynövények határozzák meg, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a szervezetre. A szauna különlegessége még a kabinban elhelyezett két zöld világító ablak, mely növeli a természeti hatást és a bioszauna élményt.
Hőfok: 55-60 °C, páratartalom: 25-35 %
Aroma szauna
A kabin kanadai Hemlock lambéria burkolattal rendelkezik. Egy magasabb páratartalommal rendelkező szauna, melyben a páratartalmat egy speciális automata vízfeltöltésű Bio szauna-kályha állítja be. A szauna nemcsak a testnek, hanem a léleknek is felüdülést biztosít. Jótékony hatását illóolajokon keresztül fejti ki. Levegőbe párologtatva, belélegezve és a bőr pórusain át bejutva biztosít relaxáló, vagy éppen frissítő hatást a szervezetnek.
Hőfok: 60-65 °C, páratartalom: 20-40 %
Infrakabin
A kabin kanadai Hemlock lambéria burkolattal rendelkezik. Különlegessége, hogy a Nap hősugárzásának megfelelő hosszú hullámú infravörös sugarakat bocsát ki, melyek jótékonyan és ártalmatlanul melegítik a bőr felső rétegeit. Az energia az élő szövet természetes hővezetésének köszönhetően továbbhalad a mélyebben fekvő rétegekbe, ahol a véráramlás viszi tovább és osztja el az egész szervezetben, így fejtve ki gyógyító és jótékony hatását. A kabinban található egy sótégla fal, mely tisztítja a levegőt, ami pozitív hatással van a test összes funkciójára.
Hőfok: 40 - 60 °C, páratartalom: 40-60 %
Makói szauna
A makói szauna táblásított cédrus rétegelt lemezből készült. Különlegessége, hogy a világítás a padok alatt valamint a hátulról világított Makói hagymával díszített üveg ablakon keresztül történik. Egy alacsonyabb páratartalommal rendelkező kabin, ahol a finn szauna számos pozitív hatása mellett a különböző felöntések jótékony hatásait is élvezhetik.
Hőmérséklet: 90-95 °C, páratartalom: 5-10 %
Alföldi szauna
A szauna Finn északi lucfenyő lambéria burkolattal rendelkezik, melyben a kukorica, szalma és a náddíszítés különleges Alföldi jelleget kölcsönöz a szaunának. A szabadban elhelyezett szauna hangulatához semmi sem hasonlítható. Hideg téli napokon, vagy hűvös nyári estéken egyaránt felejthetetlen élményt és tökéletes kikapcsolódást nyújthat!
Hőfok: 85-90 °C, páratartalom: 10-20 %
A szaunázás ideje alatt merülő medence, jégkása adagoló, élményzuhany, valamint dézsás zuhany szolgálja a szaunázás teljes élményének megélését.
Nem lenne teljes a fürdő szolgáltatásinak köre wellness szolgáltatásokat kiegészítő, beauty részleg fodrászati, pedikűr, manikűr szolgáltatásai nélkül.
HagyManó gyerekbirodalma
A fürdő többgenerációs jellegének kihangsúlyozása, és a családbarát környezet megismertetése, vonzóvá tétele lebegett a fürdő vezetőségének szeme előtt, amikor megszületett HagyManó, a Makói Hagymatikum Fürdő kabalafigurájának ötlete.. Hamisítatlan sherwood-i hangulatot idéző játszóház, egy csúszdás, és egy tocsogó medencével. Anyukáknak baba-mama pihenő rész, ahol nyugodt körülmények között lehetnek babájukkal.
Hagymamma Házias Ízei
Házias ételekkel, kedves, figyelmes kiszolgálással várják a fürdővendégeket az éttermébe. Hagymamma házias ízeit kínálják itt, ahol a főzelékektől, töltött káposztától kezdve, HagyManó kedvenc ételein túl, salátákkal is várják a kedves látogatókat.
Nyugi Bár
A Nyugi Bárban a szaunázók, valamint a játékteremben kártyázó, billiárdozó vendégek kedvében szeretnének járni. Finom gyümölcskoktélok, sör, szendvicsek, és sütemények szerepelnek a kínálatban.
Medencék
Medence neve
Vízmélység
Vízhőfok
Információk
Kaland medence
1, 35m
35 + 1 C
sodrófolyosó
Relax medence
0, 90m
35 + 1 C
sakkasztal, buzgárok, masszírozók
Barlang medence
0, 95- 1, 35 m
35 + 1 C
barlang található benne, mely különböző hang és fényhatásokat ad
Sherwoodi medence
0, 60- 0, 80 m
35 + 1 C
gyermek csúszdás medence
Tocsogó medence

0, 15 m
35 + 1 C
legkisebbek medencéje
Brüggölő medence
0, 95 m
37 + 1 C
beltéri gyógyvizes medence
Sakk medence
0, 95 m
37 + 1 C
kültéri gyógyvizes medence
Kút medence
1, 30m
20 + 1 C
szaunás csobbanó medence
Súlyfürdő medence
1, 20- 2, 20 m
35 + 1 C
Gyógytorna medence
1, 20- 1, 30 m
32 + 1 C
Fotók: Hradszki Róbert, Termalfurdo.net szerkesztő
Fürdőajánló
Hagymatikum
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Gyereknap a Szindbádban!

Foglaljon most Gyereknapra! Egy gyermek 3 éves kor alatt 2 felnőttel egy szobában INGYENES, Tini disco, 16:30-17:30 óra között minden nap „Happy Hour” a wellness részleg korlátlan használata, szaunaszeánszok és gyermekanimáció.Megnézem