Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

10 ok, amiért az eper a kedvenc gyümölcsünk

Az eper látványa már önmagában is magával ragadó, zamatos illata belengi a teret, sokrétű a felhasználási módja és roppant egészséges. Mutatunk 10 okot, miért érdemes kihasználni a végre eljövő eperszezont, és feltölteni vitaminraktárunkat.

Itt a nyár, egye barnára magát!

Örök dilemma: napozni vagy nem napozni. Természetesen – betartva a szabályokat, ki lehet venni a részünket a napfürdőzés örömeiből, ha pedig az alábbi ételek közül fogyasztunk napi rendszerességgel, hatékonyan gyorsíthatjuk a barnulás folyamatát!

Különleges erdőfürdővel is fokozhatók a termálvizes pihenés jótékony hatásai Sárváron

Június közepétől vezetett erdőfürdő séták indulnak a Sárvári Arborétumban. Azok, akik tudatos érzékszervi gyakorlatok segítségével szeretnék befogadni a természet lecsendesítő, megnyugtató és immunerősítő hatását, a Tourinform Irodában tudnak jelentkezni a rendszeres programra.

Hazánk gyógyiszapjai: fajták és jótékony hatásaik

Nem is gondolnánk, milyen gazdag a gyógyiszap lelőhelyek száma az országban. Összegyűjtöttük Magyarország gyógyiszap fajtáit, soroljuk, melyiket milyen probléma esetén hívhatunk segítségül.

Finomságok, amikkel lehűthetjük magunkat a kánikulában

Az uborka az új citrom a limonádéban, a jégkása elkészítéséhez sem kell nagy tudomány, főzzünk levest, ami hűt, vagy vegyítsük a gyümölcssalátát sajttal, esetleg helyettesítsük a fagyit joghurttal. Hűsítő recept ötletek következnek.

Miért ne hagyjuk otthon a papucsot, ha fürdőbe megyünk?

A fürdőzésnek létezik egy etikettje, aminek legfontosabb szabálya, hogy vannak olyan egészségügyi állapotok, amelyeknél tilos igénybe venni a szolgáltatást. A fürdőt csak alapos mosakodás után vegyük igénybe, a lábmosót mindig használjuk, a medencéken kívül pedig viseljünk papucsot.

A sárvári fürdőben a Covid utóhatásait is kezeltethetjük

A koronavírus okozta post-covid tünetek a betegség után akár hónapokkal is megmaradnak. Ezekre kínál hathatós terápiát és kezeléseket a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő.

A Gyulai Várfürdőben profi edzők segítenek a vendégeknek az úszástudásuk fejlesztésében

Ráadásul ingyenesen, a fürdő egyedülálló gyógyvizes úszómedencéjében. Az oktatáson kortól és úszástudástól függetlenül bárki részt vehet, aki megváltotta a belépőjegyét.

20% kedvezményt kaphatunk a Hévízi Tófürdőben és a Zalakarosi Fürdőben

Idén tavasztól már a Hévízi Tófürdőben és az új Kis-Balaton látogatóközpontban is érvényes a West of Balaton kedvezményrendszer egész éves kedvezménye. Az 5 nyugat-balatoni szolgáltató által nyújtott kedvezmény a családok számára alkalmanként több ezer forint megtakarítást jelenthet.

Sárváron utazástervező segít, hogy még tartalmasabbá tegyük a pihenésünket

Utazástervező segédlettel teszi még könnyebbé a vakáció megszervezését, a nyaralásra történő felkészülést a sárvári TDM. A fürdőváros turisztikai oldalán, a Sárvár.hu-n ezentúl egyénileg menthetők el a hasznosnak ítélt tartalmak és az egyéb fontos információk.

Miért nem nyitott ki minden fürdő, amint lehetett?

Május 1-étől nyitva tarthatnak a fürdők a védettségi igazolvánnyal rendelkezők részére. Az ország több mint 200 fürdőjének azonban, kevesebb mint 20%-a nyitott ki az első napon, és még most is kevesebb, mint felük van nyitva. Elmagyarázzuk az okokat.