Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Milliárdos fürdőfejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

2011. 06. 16. 13:30

Fürdőzés
Az Európai Unió támogatásával 1,2 milliárd forint értékű fejlesztés fejeződött be a Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdő parkfürdőjében; a nyírségi üdülőközpontban további 3 milliárdos beruházást készítenek elő.
Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője a projektátadó ünnepségen pénteken az MTI-nek elmondta: Brüsszel 50 százalékos arányban, 600 millió forinttal támogatta a sóstógyógyfürdői parkfürdő rekonstrukcióját és bővítését, míg az összeg további részét 25-25 százalékban a társaság, illetve a nyíregyházi önkormányzat biztosította.
A fejlesztés során nemzetközi versenyek rendezésére alkalmassá tették a fürdő 50 méteres uszodáját, míg a gyógyvizes termálrészét bővítették, s a négy medencét ellátták látványelemekkel, így csúszdákkal, sodrófolyosóval, zuhataggal és jakuzzival. Új parkokat alakítottak ki, közlekedő utakat tettek rendbe, s lehetővé tették az éjszakai fürdőzést is, amihez úgynevezett közösségi szórakozási tér létesült.    
Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az avatáson bejelentette, hogy az önkormányzat további 3 milliárd forint értékű fejlesztést készít elő az üdülőhelyen, s az idegenforgalmi beruházás előzetes tervét az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség már be is fogadta. Az elképzelések szerint a jelenlegi Sóstó Hotel átépítésével négycsillagos szállodát alakítanak ki, valamint a parkolási gondok megoldására - az üdülőhelyen működik az évente több százezer látogatót fogadó Nyíregyházi Állatpark és a Sóstógyógyfürdői Múzeumfalu - három szintes parkolóházat építenek. Kialakítanak egy körsétányt is, amely Sóstógyógyfürdő és Sóstóhegy városrészeket kapcsolja össze, közelebb hozva a turistáknak az ottani lovardát, valamint a horgásztavakat. A tervek véglegesítése után jövő nyáron már szeretnék megkezdeni az építkezést is.
Fürdőajánló
Parkfürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...