Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

2010-ig megépül a Hajdúszoboszlói Aqua-Palace Élményfürdő

2008. 04. 29. 16:55

Fürdőzés
Szoboszlón régóta tervezik egy fedett élményfürdő megépítését a nyári szezon meghosszabbítása érdekében. Most végre sínre kerüt a 4,5 milliárdos (2,25 milliárd forint európai uniós támogatással) Aqua-Palace terve - ezzel a hajdúszoboszlói élményfürdő lett a régió elsőszámú, kiemelt turisztikai projektje. A beruházással azt is biztosíthatják, hogy Hajdúszoboszló még hosszú ideig hazánk első számú fürdővárosa legyen. 
A beruházás a tervek szerint 2009 végére fejeződhet be, a létesítmény a Gyógyfürdő és az Aqua-Sol szálloda mögötti részen fog felépülni.
A gyógyfürdő fejlesztésére a város önkormányzatának majdnem kizárólagos tulajdonában álló Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez. A támogatási szerződés aláírására április 29-én került sor ünnepélyes keretek között.
A 4,5 milliárd forintos összköltségvetésű projektet a Kormány 2007 júliusában nevesítette kiemelt projektként, és 2,25 milliárd forintnyi európai uniós támogatást hagyott jóvá. A „Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése - Aqua-Palace Élményfürdő ” című projekt révén a település nemzetközileg elismert gyógyhely és fürdővárossá, dr. Pávai-Vajna Ferenc geológus, a hajdúszoboszlói gyógyvíz felfedezőjének szavaival élve „világfürdővé” válik. A beruházás révén a fürdő egész évben magas színvonalú, változatos szolgáltatásokkal várja majd az üdülni és gyógyulni vágyókat, kielégítve minden korosztály igényeit.
A projekt keretében megvalósuló Aqua Palace fedett élményfürdő 15.000 m2-en, 1.600 m2 vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására lesz alkalmas. A gyógyfürdő mellett gyermek- és családi fürdők, szaunablokk, élményfürdők, napozó terasz, valamint fitness, wellness és gasztronómiai szolgáltatások várják majd a látogatókat.
A földszinten egy élményfürdő-rendszert alakítanak ki, amelyben lesz jégbarlangfürdő, mozi-fürdő, termálfürdő, barlangfürdő, római fürdő, Gangesz fürdő, tengeri fürdő és csúszdamedence is.
A gyermekekre is gondolnak, az egészen picikre is, és természetesen azokra a fiatal felnőttekre, akiknek fontos a sport és vigyáznak egészségükre. Számukra készül fitness terem, szauna udvar és egyéb wellnes szolgáltatásokra alkalmas helyiségek kerülnek kialakításra. Az első emeleten tehát gyermek- és családi fürdő, szaunák, gőzkamrák, masszázszuhany, merülő medencék, a második szinten pedig uszoda és privátfürdők lesznek kialakítva.
A komplexum alkalmas lesz az exkluzív igények kielégítésére is.
2010-ig megépül a Hajdúszoboszlói Aqua-Palace Élményfürdő
2010-ig megépül a Hajdúszoboszlói Aqua-Palace Élményfürdő
A projekt révén bővül Hajdúszoboszló turisztikai kínálata, a vonzerő fokozása révén pedig nő a vendégforgalom, és javul a régió versenyképessége. Közvetlen hatásként a fürdőben 30 új munkahely jön létre, a más szolgáltatókra és más szektorokra átgyűrűző pozitív hatások azonban ennek sokszorosát is eredményezhetik.
Fürdőajánló
Hungarospa Hajdúszoboszló
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...