Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Babaúszás

2009. 08. 20. 16:55

Fürdőzés
A babaúszás szakemberek felügyelete és részvétele mellett végzett, általában többszintű rendszerben működő, játékos gyakorlatokkal színezett foglalkozás. A foglalkozások tudatosan erősítik az anya-gyermek kapcsolatot és segítik a gyermek fejlődését, különösen a személyiség, a szocializáció és a mozgás terén.
A program lényege a baba-mama kapcsolat erősítése és a gyermekek fejlődésének segítése. Általában a babák édesanyjukkal úsznak, de ez a legtöbb helyen nem jelenti azt, hogy az édesapák vagy más ismerős felnőttek ki lennének zárva.
Az uszodában a szülők és a gyerekek a vizet szabadon élhetik meg, kibontakozik a mozgás és a játék természetes öröme, az érzékelés és a gyermekkel folytatott testi kontaktus elmélyültebbé válik.

Az újszülöttek legalább 3, de leggyakrabban 6-7 hónapos korukig reflexszerűen zárják el külső orrnyílásaikat és szájukat, ha az arcukat víz éri. Ez a bizonyos búvárreflex akadályozza meg, hogy vizet nyeljenek le vagy lélegezzenek be. Számukra a merülés egy már korábban jól megszokott közegben történő mozgást idéz fel, hiszen az anyaméhben is hasonló élményben volt részük. (Egyesek ezt mással magyarázzák)
Ha levisszük gyermekünket a víz alá, meglátjuk, hogy nyitott szemmel és/vagy nyitott szájjal merül le, és nem tűnik úgy, hogy zavarná ez az állapot. Nincs annál szívet melengetőbb látvány, mint amikor egy ilyen baba nagy kerek szemmel mosolyog a víz alatt. A babaúszás kedélyes, kiegyensúlyozott kis emberré teszi a babákat, akik könnyebben barátkoznak majd, és jobban kiismerik magukat a közösségi életben.

A játékok során a szülők megtapasztalják, hogy gyermekük mennyi szabad teret és bíztatást igényel, hogyan viszonyuljanak a baba kíváncsiságához, kreativitásához és spontaneitásához, és azt, hogy ők váratlan szituációkban hogyan tudnak neki biztonságot, nyugalmat és bizalmat sugallni.
A foglalkozások tudatosan erősítik az anya-gyermek kapcsolatot és segítik a gyermek fejlődését, különösen a személyiség, a szocializáció és a mozgás terén. Ezáltal a gyermekben kialakul a vízhez való pozitív hozzáállás, és ennek a bizalomnak a mértéke az alapja annak, hogy a gyermek a vízzel való érintkezésben örömét lelje. Ez később az úszástanulással folytatódik, melynek alapja a fokozatos vízhez szoktatás és a vízben való jártasság kialakítása.
Babaúszás
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem