Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Hangulatos, családias, magas presztízsű gyógyhely

2007. 10. 11. 17:07

Fürdőzés
A Magyar Fürdőszövetség 2007-ben elvégezte a fürdő minősítését: a karosi fürdő immár három kategóriában is a legmagasabb minősítéssel rendelkezik! A fürdőfejlesztés ennek ellenére nem áll le, a következő években mind a fürdőben mind annak környékén tovább emelik a színvonalat, öt éven belül pedig Zalakaros városképét is átformálják. 
Új beruházások indulnak Zalakaroson
A fürdőváros koncepciója szerint 2007 és 2013 között a „hangulatos, magas presztízsű, családias, elismert nemzetközi gyógyhely” arculatának megteremtése a legfőbb céljuk.
Több mint 3 milliárd forintos beruházás indul tavasszal a zalakarosi Gránit Gyógyfürdő területén. A fejlesztés közel 30 százaléka (809 millió forint), az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, uniós forrásból valósul meg. A fejlesztés a fedett fürdő teljes körű felújítását érinti, különös figyelemmel a gyógyászati, medical-wellness és az élményfürdőhöz kapcsolódó fitnesz-szolgáltatások fejlesztésére. A jelenlegi zöld terület egy részének beépítésével egy új fogadó szárnyat is létrehoznak. A beruházás többlépcsős rendszerben, folyamatos üzemelés mellett valósul meg. Végső átadásának határideje 2011.
Zalakaros önkormányzat koncepciója szerint 2007 és 2013 között a „hangulatos, magas presztízsű, családias, elismert nemzetközi gyógyhely” arculatának megteremtése a legfőbb céljuk. Ennek érdekében az évente 700 ezer vendéget fogadó város egy multifunkciós új városközpontot alakítanak ki sportolási, szórakozási lehetőségekkel, sétálóutakkal, új szolgáltatásokkal.
A MenDan Thermal Hotelt szintén tavasszal kezdik bővíteni, egy új ötcsillagos szállodaszárnnyal és 6-800 fős konferencia teremmel.
Épül egy 550 férőhelyes Ramada szálloda is (közvetlen alagúttal a fürdőbe).
A négycsillagos Hotel Belvedere  apartmanszálloda pedig a tervek szerint 2010 januárjában nyitja meg kapuit . A Zalakaros frekventált részén épülő több mint 14 ezer négyzetméteres szállodában összesen 130 apartman áll majd a vendégek rendelkezésére. Az épülő ingatlan hatszintes lesz, a pinceszinten 112 gépkocsi befogadására alkalmas parkolót létesít a beruházó. A földszinten 11 apartman valamint wellnessrészleg kap helyet, amelyben élményfürdő (15m2-es medencével), két jakuzzi, szauna, csobbanó medence és gőzkamra várja a vendégeket. Szintén a szálloda földszintjén vehetik igénybe a vendégek a fitnesztermet, éttermet, kávézót, élelmiszerboltot és a bárt.
Egy további apartmanhotel építését is tervezik.
Hangulatos, családias, magas presztízsű gyógyhely
Fürdőminősítés (2007)
Zalakaros három kategóriában is a legmagasabb minősítést érdemelte ki: strandfürdőként, élményfürdőként és gyógyfürdőként is négycsillagosnak mondhatja magát! 
Hogyan történt a minősítés?
A Magyar Fürdőszövetség Minősítő Szakbizottsága 2000-ben alakult meg. A bizottság tagjai olyan fürdőben dolgozó szakemberek, akik különböző területekről összesítve átfogó véleményt tudnak formálni a fürdő minősítésével kapcsolatban.
A bizottság 2001-ben egységesítette és a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésével elfogadtatta a minősítési rendszert, valamint beindította a minősítés konkrét eljárását. A minősítési rendszer jelenleg a Magyar Fürdőszövetség keretein belül önkéntes jelleggel működik.
Hangulatos, családias, magas presztízsű gyógyhely
Egy széles spektrumú szempontrendszer alapján 4 kategóriában (gyógyfürdő, élményfürdő, strandfürdő, uszoda) minősítik a fürdőket. Általános szempont a fürdő fekvése, megközelíthetősége, infrastruktúrája, hulladékkezelése, főbejárata, belső parkosítása, öltözők állapota, elsősegélynyújtás feltételei, vendéglátás, egyéb szolgáltatások, vízkezelés, vízellátás-vízelvezetés, vízminőség biztosítás, alkalmazottak szakképzettsége. Ezeken túl az egyes kategóriákban további releváns szempontokat vesznek figyelembe, ilyen az élményfürdőknél az élménymedencék és élményelemek száma, a gyógyfürdőknél pedig az igénybevehető gyógyszolgáltatások száma. A minősítés négy fokozata (1-4 csillag) végeredményben a vendég számára fest jellemző képet fürdő szolgáltatásainak választékáról, az ott elvárható minőségről. De nagy segítséget jelent az elvégzett pontozásos minősítés a fürdő számára is, hiszen egyértelműsíti, hogy mely területek fejlesztésével kerülhetne magasabb kategóriába.
Fürdőajánló
Zalakarosi Fürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...