Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Idén elkészül a giga-aquapark Újpesten

2007. 11. 21. 00:00

Fürdőzés
A 17 milliárd forintos Aquaworld Vízibirodalom az újonnan épülő északi M0-s Duna-híd pesti hídfője mellett épül meg. A giga-aquapark látványosságai és űrkorszaki technológiája alapján a világon egyedülálló, és az ország új turisztikai szimbóluma lesz.
Giga méretű vízibirodalom
Az új budapesti élményfürdő medencéit 7 emelet magasságú, űrtechnológiával megépített (ETFE 3 rétegű, teflon bevonatú fóliarendszer) óriási kupola fogja fedni. Két cellában meleg levegő áramlik benne, tökéletesen áttetsző és az UV-sugárzás ellen is védelmet nyújt. Változó belső nyomással működik, amelyet az időjárási viszonyoknak megfelelően szenzorok vezérelnek. (A 2008. decemberi átadóról szóló cikkünk itt olvasható)
Ezt a technológiát alkalmazták a 2005-ben megnyitott, 70 ezer fő kapacitású müncheni Allianz-aréna befedésénél, de hasonlót terveznek a 2008-as pekingi olimpia úszócsarnokának borítására is.
A kupola alatt található hatalmas élménymedencét fekvő és ülő masszázsokkal, nyakzuhannyal, sodrófolyosóval szerelik fel. A 6 emelet magasságból induló csúszdákhoz lift szállítja a fürdővendégeket. A fedett csarnokban hullámfürdő, egy 180 méter hosszú hegyi folyó, és szörfmedence is épül.  A kupolák alatti, télen-nyáron működő kiúszó-medencékkel rendelkező fürdővilág nyáron parkosított stranddal is kinyílik a vendégek előtt. A parkban kerti pavilonok, játszóházak, grillkonyha, szabadtéri fittness-részlegek is megtalálhatók lesznek, a kerti tó fölött átívelő hídra vezető sétányról pedig a vízparti élővilág is elénk tárul majd. A sportot kedvelők számára squash-pályák, teniszpályák, röplabdapályák állnak rendelkezésre.
Idén elkészül a giga-aquapark Újpesten
A nyugalomra, teljes kikapcsolódásra, relaxációra vágyókat szolgálja majd a kiskupola alatt meghúzódó törökfürdő hangulatú "csendes fürdő". A mandalákat idéző, szentélyszerűen kialakított, félhomályos teréből nyílik majd a csendes fürdő szaunavilága.
A keleti hangulatvilágú szaunavilágban aromakabinok, gőzkabinok, nedves és száraz szaunák, jégbarlang és pezsdítő hatású Kneipp-medence várja az ellazulást és felfrissülést kereső vendégeket. A Hammam-gőzfülkékben szakavatott személyzettől kapják meg majd a vendégek a bőrfrissítő kezeléseket.
A csendes fürdőhöz kapcsolódik a fittness- és wellness-részleg is, amely a legkorszerűbb gépekkel felszerelve a legkülönfélébb masszázs-kezelésekkel, fodrászattal, kozmetikával, pedikűrrel és manikűrrel, speciális szoláriumokkal és testszépítő programokkal, keleties hangulatú kényelmes pihenőkkel várja látogatóit.
Délkelet-ázsiai stílusú fürdőszentély
Az élménypark építészeti jellegzetessége a kupola alatt magasodó és a medencék által körülölelt Angkor-romtemplom és függőhíd-rendszer lesz. Az építmény bizonyára látványosságnak sem lesz utolsó, ám számtalan nélkülözhetetlen funkciót is betölt majd: a tornyokból ágaznak el a csúszdák, itt található a toronyugrók trambulinja, a napozóterasz, a szolárium és egy pihenőhely.
Idén elkészül a giga-aquapark Újpesten
 
Ötcsillagos hotel várja majd a fürdővendégeket
Az USA -beli Ramada hotelhálózat egy 7 emeletes exkluzív Ramada Plaza szállodát nyit a fürdő mellett, amely 660 férőhellyel fog rendelkezni. Ez 261 szobát  és 48 lakosztályt jelent. 550 fős konferencia-teremmel, több étteremmel és dunai panorámával várja majd a világ minden tájáról érkező vendégeket.
Idén elkészül a giga-aquapark Újpesten
 
Az Aquaworld Vízibirodalom az aktív pihenés és a kikapcsolódás egyedülálló komplexuma lesz Magyarországon. Az Aquaworld Budapestet kiemelkedő belföldi és külföldi turisztikai célponttá teheti. A főváros új idegenforgalmi szimbóluma lehet.
 
A két éves előkészítő munka után megindult fejlesztés az InterEstate Ingatlanfejlesztő Zrt. beruházásában történik. Az alapítása óta a céget vezető Pfandler Katalin elnök-vezérigazgató szerint az InterEstate valamennyi fejlesztését összefűzi az az elképzelés, hogy viszonylag nagy fejlesztési területen, családias, zöld környezetben, egy egész városrész megújulását elindító beruházásokat hajtsanak végre.
Az InterEstate Zrt. 2006-ban hozta létre a projekt megvalósítására az Aquaworld Zrt-t, amely a beruházási költség 20%-át finanszírozza. A konzorcium-vezető CIB Bank és a társfinanszírozó Hypo-Alpe Adria Leasing Zrt. a költségek 80%-át biztosítja, euró-alapú, 15 éves futamidejű hitel formájában.
Az épületkomplexum terveit a Canor Kft. készítette el, Ráth András vezető tervező irányításával. Az építési munkák a mélyalapozással 2006 decemberében kezdődtek meg. A műszaki átadás 2008 júniusára várható, amelyet egyhónapos próbaüzem követ. Az élményfürdő-komplexum elkészülése után mintegy 350 új munkahelyet teremt.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem