Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Napfürdő előtt

2008. 05. 05. 16:55

Fürdőzés
A napozás ma már sokkal veszélyesebb, mint néhány évvel ezelőtt volt. A Földünk fényszűrője az ózonlyuk növekedésével folyamatosan veszít erejéből, így ártalmas sugárzásoknak vagyunk kitéve. A napfény pozitív hatásai azonban nélkülözhetetlenek a szervezet számára.
Az közismert, hogy a napfényes napokon jobb a közérzetünk, többet mosolygunk. A napfény, a meleg lazítja az izmokat, jótékonyan hat a stresszre és a szexuális hormonok termelődése is megélénkül. Egy kis védelemre van csak szükség és élvezhetjük a napfényt!

Hogyan jó napozni? Milyen napolajat, naptejet válasszunk?

Az orvosok azt tanácsolják, ne maradjunk egy óránál tovább a verőfény alatt, és a napfürdőzés ne essen délelőtt 11 és délután 2 óra közé. Nem szabad elfelejtkezni a naptejről vagy napolajról sem. Most már minden bőrtípusra valót találhatunk az üzletekben és nem is véletlenül! Fényvédő faktor választásakor nem szabad alulbecsülni bőrünk napérzékenységét, inkább számoljunk rá!
Milyen a jó napozószer?
Tartalmazzon mind UVA, mind UVB szűrőt.
Az UVA felelős tulajdonképpen bőrünk öregedéséért, mert igen mélyre hatol a bőrben. Az UVB nagy része a felszínen elnyelődik, de gyulladást, leégést okozhat.
Rengeteg kitűnő napozószer áll rendelkezésünkre. Ezek tartalmazhatnak B-karotint, aloét, körömvirágot, sárgabarack, sárgarépa kivonatot, sőt még paradicsomból kivont hatóanyagokat is. Akinek a bőre zsíros vagy zsírosodásra hajlamos, inkább a különböző naptejeket válasszák, viszont azok számára, akiknek szárazabb a bőre, az olaj a legmegfelelőbb kozmetikum napozás szempontjából.
Hogy mennyire érzékeny a bőrünk, mennyire vagyunk hajlamosak a leégésre, nemcsak a bőrtípusunk milyensége, hanem a bőrünket gyermekkorban ért károsodások is befolyásolják. Gyermekek, babák bőrére legalább 25 faktoros napozószert használjunk!

Mire figyeljünk a vízben?

Ha már sikerült döntenünk a faktorszám felett, akkor itt a következő kérdés: Vízlepergetős vagy zsírmentes készítményt vásároljunk? Avagy mennyit lehetünk a vízben veszély nélkül?
Víztaszító krémekre azoknak van szükségük, akik sok időt töltenek a medencékben. Ez nemcsak azért fontos, mert hosszútávon a bőrön maradnak, hanem mert a víz alatti sugárzásról sem szabad elfelejtkezni.
A zsírmentes krémeket azoknak ajánlják, akik allergiásak minden más típusú készítményre és nem túl gyakran merülnek a víz alá.

Mi a teendő leégés esetén?

Ha minden óvatosság ellenére mégis lepirulna a bőr, az első teendő az, hogy gyorsan árnyékba vonulunk és felöltözünk. Zuhanyozzunk le langyos vízzel és használjunk napozás utáni krémet, ami párologtató hatásával hamar lehűti a bőrt. Ha semmi sincs kéznél, a baba hintőpor is kisegíthet! Zuhanyzáskor, fürdéskor ne használjunk szappant csak valamilyen nagyon gyenge tusfürdőt, amit kifejezetten érzékeny bőrre készítettek.

Persze sokunknak elég ellenálló a bőre és nem pirul le egyhamar. Fontos, hogy minden napozás után használjunk napozás utáni készítményeket, ezekre azért van szükség, mert a nap és a víz együttes hatásától hamar kiszáradhat a bőrünk és az utókészítmények nedvességgel telítettek, többségük gyógynövény kivonatot tartalmaznak.
Termalfurdo.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem