Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Jászberény, a fürdőváros

2011. 04. 17. 13:55

Útitárs
Bizonyára sokan nem tudják, hogy a Jászság fővárosában két termálfürdő is működik, nem is csupán idényjelleggel. A központban található, Hatvani úti fürdőt 2008-ban teljesen felújították. Itt rendezik meg nyaranta minden évben a Csángó Fesztivált.
A Tiszától nyugatra, a Zagyva és a Tarna folyók, valamint az Ágó patak által körülzárt ligetes alföldi táj a Jászság. Ide telepedett le a XIII. században a kunokkal együtt Magyarországra érkező alán eredetű jász nép, akik mind nyelvükben, mind pedig életmódjukban jelentősen különböztek az ország magyar lakosaitól. A terület gazdasági, szellemi és vallási központja kezdettől fogva Jászberény. A 28 ezres lélekszámú város kellemes hangulatú, műemlékekben gazdag alföldi kisváros. A település sajátos földrajzi, néprajzi, történelmi vonásait múzeumai (Jász, Hamza) is őrzik. Az 1874-ben alapított Jász Múzeum őrzi a jászok múltjának írásos és tárgyi dokumentumait, valamint az ország egyik legrégebbi történelmi ereklyéjét, a Jászok szimbólumát, a legendás Lehel-kürtöt.
Jászberény, a fürdőváros
 
Kellemes időtöltést kínálnak a városi séták és a városkörnyéki kirándulások is. Különös szépségűek az út menti keresztek, a festett szobrok (Szent Vendel, Szent Orbán, Szent Donát, Szent Medárd, Nepomuki Szent János) és a népi építészet még ma is fellelhető emlékei. Üde színfoltjai Jászberény környékének a természetvédelmi területek (a Hajta-mocsár, a Zagyvamenti és a Borsóhalmi Természetvédelmi Terület), amelyek ízelítőt adnak a vidék természetadta szépségeiből.
Jászberény, a fürdőváros

Kellemes vizű strandok, termálfürdők, hangulatos vendéglők, kávéházak, tájjellegű ételek, kényelmes szállodák és panziók várják a jászok fővárosába látogató vendégeket.
A városban található két termálfürdő kapacitása bőven elegendő az ide látogatók igényeinek kielégítésére. A város szívében található fürdő teljes felújítását éppen az idei strandszezonra fejezték be. A korszerűsítésen túl új medence is épült, melyet élményelemekkel is felszerelték (nyakzuhany, hát-, váll-, talpmasszázs, gomba). E mellett korszerű zuhanyzók is épültek a nettó összegben 45 millióra rúgó beruházás során. A modernizált strandon minden egyre több fürdőző látogatja, ahogy az már tavaly nyáron is történt, a rekonstrukció első ütemének befejezése után.
Jászberény, a fürdőváros

Jászberény élénk kulturális élete és magas színvonalú művészeti programjai, sportrendezvényei minden évben látogatók ezreit vonzzák a jászok földjére. Itt rendezik meg nyaranta minden évben a Nemzetközi Táncház és Zenésztábort, a Csángó Fesztivált, és az Országos Mézvásárt.
JÁSZBERÉNYI ÁLLATKERT
Állat- és Növénykert. Belépõdíj: felnõtt 800 Ft, gyermek 600 Ft
Nyitva tartás: 9.00 – 18.00 óráig
Információ: 57/415-010 E-mail: [email protected]
 
Jászberény, a Jászság központja nyári fesztiváljaival és két termálfürdőjével csábítja a fürdőzni, szórakozni vágyókat. A városban megtekinthetjük az ország egyik legrégebbi történelmi ereklyéjét, a Jászok szimbólumát, a legendás Lehel-kürtöt!
 
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem