Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

2017-től egész évben nyitva lesz a Palatinus

2015. 11. 27. 18:54
Forrás: MTI
Fürdőzés
Elkezdődött a Palatinus strand felújítása, a fürdő a nettó 2,199 milliárd forintos rekonstrukció befejezése után 2017 második negyedévétől egész évben nyitva lesz – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. az MTI-vel szerdán.
A novemberben elkezdődött projekt elsődleges célja a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. tervei között szerepel egy alagsori wellness és fitnesz részleg kialakítása, a szükséges kiszolgálóterek – öltöző, mosdó és személyzeti területek – kiépítésével. Akadálymentessé alakítják az egész épületet, a strandszezon idején használatos öltözőterületek szintén megújulnak, az itt található műemlékileg védett kabinokat restaurálják, a vizesblokkok átfogó felújításon esnek át.
Az épület homlokzatát az eredeti Janáky-féle tervek szerint újítják fel, betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait. Az erősen leromlott állapotú vendéglátó egység – a volt Imi büfé – egyes részeit már le kellett zárni a vendégforgalom elől. A beruházás során megújul mind az épület, mind közvetlen környezete. A tetőszinten található területet a nyári táborok résztvevőinek alakítják ki, így rossz idő esetén is tudnak programokat biztosítani a gyerekek részére. A termálmedence fölé tetőt terveznek, ami a strandszezonon kívül növeli a fürdőzök komfortérzetét, napsütésben pedig árnyékot ad.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...