Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Dél-Dunántúl, Baranya megye
Harkány, Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
72/480-251
Típus: gyógyfürdő strandfürdő élményfürdő termálfürdő

Bemutatkozás

Medencék száma: 12

Medencék

Típus Jelleg Hőfok Szám
élménymedence nyitott 1
gyermekmedence nyitott 1
gyógymedence fedett 34-38 1
gyógymedence részben fedett 34-38 1
gyógymedence nyitott 34-38 1
jacuzzi nyitott 32 2
pezsgő medence fedett 32 1
strandmedence nyitott 4

A Harkányi Gyógyfürdőben nem csak a gyógyvíz spontán hatása érvényesül. A vidék Európa legészakibb mediterrán területe. A hely természeti adottságai kitűnőek: kedvező éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája, és az évi 2100-2200 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának.

Harkány Baranya megye déli részén, a Dráva folyó völgyében fekszik. A hagyomány szerint a harkányi víz csodálatos hatására egy Pogány János nevű gyűdi jobbágy esete hívta fel a figyelmet 1823-ban, akit szaggató lábfájásától a harkányi mocsarak "szabadították" meg. A következő évben a Batthyány-család meg is kezdte a fürdő kiépítését, amely ma már több mint egy millió vendéget fogad évente. A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő tehát közel 200 éves múltra tekinthet vissza.

A fürdővendégeket a 13,5 hektáros ősparkban 7.600 m2 vízfelület, 5.000 m2 fedett pihenőterület, 3 gyógy- és 5 strandmedence és látványfürdők: jacuzzik, élmény- és pezsgőmedencék, szaunák várják. A különböző hőmérsékletű, összesen 2.800 m3 térfogatú, három gyógymedencét minden nap friss hévízzel, közvetlenül a gyógyvíz kutakból töltik.
Korszerű fürdő ma már aligha működhet  kozmetikai- és masszázsszalon nélkül, hiszen a frissítő kúrák az általános közérzet javításán túl, a test fiatalságának és szépségének megőrzését is szolgálják. Természetesen mindezek a harkányi strandfürdőben is megtalálhatóak.

A hét minden napján, napi két alkalommal 11.00 és 15.20 órakor sokak számára gyógyító, regeneráló hatással együttjáró élményt jelent a gyógytornász által vezényelt vízitorna. Ez a díjtalanul igénybe vehető szolgáltatás igen kedvelt vendégeink körében ?életkortól függetlenül.

 A gyógyfürdő önálló, magas színvonalú gyógyászati részleggel és megfelelően képzett szakemberekkel rendelkezik. Különös hangsúlyt fektetnek a korszerű természetgyógyászati eszközök szakszerű használatára, szükség szerint kombinálva a gyógyszeres kezeléssel. A fürdő szerződésben áll az Országos Egészségbiztosító Pénztárral, így a beutalóval rendelkező betegeket is fogadják. Akik magán egészségbiztosító pénztáraknál kötöttek szerződést, azok számára is lehetőség nyílik a fürdő igénybevételére, hiszen igény szerint azok beutalóit is elfogadjuk.

 Az Európában egyedülálló harkányi gyógyvíz 50-70 méteres mélységekből, átlagosan 62 C hőmérséklettel tör a felszínre. Ásványi anyag-tartalma literenként több mint 1.000 mg. Gyógyászati szempontból legjelentősebb ásványi anyaga a 2 vegyértékű kénvegyület, a karbonszulfid (COS), amely gáz alakban a vízben oldott állapotban nyomás alatt van. A kifolyó vízben, nyomás alól felszabadulva azonnal bomlani kezd, átalakul kénhidrogén-gázzá, amely jellegzetes szagát adja. A vízben apró szemcsékben kiváló elemi kén jól megfigyelhető a medencében is oldalfényben. 1 liter gyógyvízben 12 mg körüli mennyiségben található a karbonitszulfid. Ezt a vegyületet egyébként korábban nem ismerték, az 1860-as években itt fedezték fel, a gyógyvíz kémiai elemzésekor. A bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktívan szívódik a szervezetbe: felszívódása 150-szeres a négyvegyértékű kénvegyületekkel ( szulfátokkal) szemben.

Tavaszi frissítő 3 éjszakás ajánlat a Balaton partján, fejenként 5.000 Ft értékű ajándék wellnesskuponnal.
Kezdje az idei fürdő szezont a Demjén Gyógyfürdő és Aqua-parkban! A Cascade Majális csomag korlátlan belépési lehetőséget biztosít a Demjéni Gyógyfürdőbe!
Miskolctapolca - Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Felejthetetlen belföldi Családi Nyaralás Önnek és Családjának! A Bükk hegység kalandos kirándulásra invitál, a wellness szálloda pedig a túra után jól megérdemelt lazítást, pihenést biztosítja.
Alsóörs - Veszprém megye

Akciós pihenés a tavaszi Balaton parton - kényeztető wellness és festői panoráma! Last minute wellness akció!

Május 1-i ajánlatok

Cascade Majális
Hotel Cascade****superior

Május 1-i hosszú hétvége
Hotel Corvus Aqua****

Május 1-i Családi Hétvége
Hotel Azúr**** Siófok
Tavaszi ajánlatok
Nyári ajánlatok

Wellness napok
Hotel Korona Eger ****/*** Wellness, Rendezvény és Borszálloda

Silver Hét 2014
Hotel Silver****superior

Zumba hétvége
Erzsébet Park Hotel***superior