Zalakarosi Fürdő

93/340-420
Típus: gyógyfürdő strandfürdő élményfürdő termálfürdő

Bemutatkozás

Medencék száma: 19
Csúszdák száma: 5

Medencék

Típus Jelleg Hőfok Szám
csúszdamedence nyitott 1
élménymedence fedett 1
élménymedence nyitott 1
gyermekmedence nyitott 1
gyógymedence fedett 4
gyógymedence nyitott 3
hullám medence nyitott 1
jacuzzi fedett 1
merülőmedence (szaunánál) fedett 2
pancsoló nyitott 1
termálmedence fedett 1
termálmedence nyitott 2

Zalakaros Magyarország dél-nyugati részén, a Zalai-dombság peremén található. A város különleges hangulatát a nagy kiterjedésű, gondozott parkok a tiszta levegő, a csend és a nyugalom határozzák meg. Ebben a városban minden azért van, hogy az ideérkezők testileg-lelkileg feltöltődhessenek. A közel 800 éves település nemzetközi hírnevét termálvízkincsére épült fürdőjének köszönheti, minősített gyógyvíz Zalakaroson csak a Gránit Gyógyfürdőben található. A zalakarosi gyógyvíz Európában is egyedülálló nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely a jodid- és bromid-ion tartalma következtében a jódos-brómos; szulfid-ion tartalma miatt pedig a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz enyhén radioaktív, metabórsav tartalma igen nagy.

A fürdő az utóbbi években teljesen megújult. A betegek gyógyítása mellett a felüdülés fellegvára is lett. Sok kimerült vendég nyeri vissza Zalakaroson frissességét, hogy energiával feltöltődve térjen vissza a hétköznapokba. A fürdő, szlogenje szerint, a "Generációk találkozóhelye" kíván lenni, ahol a gyógyvízre épülő gyógyászati kezelések széles skálája mellett az értékes ásványi anyag tartalmú termálvíz felhasználásával  a Gyógycentrum-Élményfürdő blokkban a rekreáció és a wellness-fitness igényeket is kiszolgálják.

A zalakarosi gyógyvíz nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely a jodid- és bromid-ion tartalma következtében a jódos-brómos; szulfid-ion tartalma miatt pedig a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz metabórsav tartalma igen nagy. A gyógyvíz radioaktív elemeket rendkívül csekély számban tartalmaz.

Az elmúlt tíz évben a fürdő fejlődésnek indult, melynek során az országban elsőként épült fel az úgynevezett gyógycentrumi rész. Felújításra kerültek a termálstrand medencéi, valamint a fedett fürdő medencetere és szaunablokkja, kialakításra került a legmodernebb körülményeket biztosító gyógyászati részleg. Elkészült az országban elsőként egy új fedett fürdőcsarnokban üzemelő élményfürdő a kapcsolódó fitness- és wellnesselemekkel.

A gyönyörű parki környezetben kiépített termálstrandon a gyógyvizes ülőmedencéktől kezdve egészen a hullámmedencéig változatos funkciójú medencék biztosítják a család minden tagjának a pihenést, a regenerálódást és az önfeledt vízi szórakozást.

Vízipók-csodapók gyermekvilág
Ki ne ismerné Vízipókot és kis barátait a csigákat? A gyerekek rajonganak érte, a szülők meleg szívvel gondolnak vissza a kedves kis mesehősre. Életed legszebb vakációja áll előtted?
Gyermek élménymedence több mint 60 féle mozgó, ugráló csobogó és zuhogó vízi attrakció - Vízágyúk - Mesebeli csúszdapark
Vizes játszótér a legkisebbeknek, ahol a szülővel együtt élvezhetik a vízsugarakat
"Sajtház" játszóház és játszóudvar - Gyermekanimáció
Hasznos kiszolgáló helyiségek szülőknek: konyha - gyermektusoló - baba-mama szoba - pelenkázó 

Fedettfürdő létesítményei
2 gyógyvizes medence, 1 termálvizes medence, öltöző, önálló vizesblokk, pihenőterek, ingyenes pihenőágyak.
Szaunavidék (külön belépővel): 2 finn szauna, gőzkabin, merülőmedence, pihenőtér, használata a belépőjegyen felül plusz térítési díj ellenében lehetséges.
Gyógyászati egység (A vízgyógyászati egység az öltözők szintjén, az épület déli szegmensében, a száraz kezelések a fedettfürdő tetőterében működnek.)

A Gyógycentrum létesítményei
Szabadtéri gyógyvizes medence (szezonálisan üzemel), 3 fedett medence (2  gyógyvizes, 1 Jacuzzi), önálló vizesblok, pihenőterek, ingyenes pihenőágyak.

Élményfürdő létesítményei
Fedett élménymedence 10 különböző vízi attrakcióval, többfunkciós sportmedence, gyermekmedence élményelemekkel, melynek billenő-vödör lezúduló vizében sok apróság megmártózik, de a mini csúszda, a mini zuhatag és a vízi gomba is épp olyan népszerű a gyerekek körében. Az épületből induló és épületbe érkező "Feketelyuk Csúszda" sejtelmes hangulatával nagy népszerűségnek örvend. A fedett csarnokban egy játékokkal berendezett "Gyermek-sarok" és egy TV-szoba is található. Pihenőterek, pihenőágyak, élményfürdő jeggyel használható szaunák (finn,-aroma,-és fényterápiás szauna), gőzkabin és az öltöző. Külön jeggyel igénybe vehető a sókamra és az infrakabin.
Az élményfürdő télen-nyáron működő szolgáltatásai mellett majdnem 400 m2 vízfelületű szabadtéri medencék is vannak, amelyek a belső térből közvetlenül megközelíthetők. Szabadtéren található egy termálvizes élménymedence különböző masszázsokkal, vízköpőkkel, buzgárokkal, skót zuhannyal és pezsgőfürdővel, egy gyermek élménymedence vízi sünnel, spriccelő kígyóval és mini csúszdával, valamint a gyors esésű "Kamikaze" csúszda fogadó medencéje, mely - ha a csúszda nem üzemel - hidromasszázs medenceként funkcionál.  Az északi és déli tájolású napozóteraszok kellemes pihenést és szép kilátást biztosítanak.

Termálstrand létesítményei
A kb. 10 hektáros - fákkal és virágokkal díszített, gondosan rendezett - parkban, a termálstrandon minden korosztály megtalálja a kedvére való szórakozási lehetőséget. A részben árnyékolt, gyógyvizes ülőfürdőtől a legkülönbözőbb látványelemekkel felszerelt strandmedencékig bőséges a kínálat, a család legkisebb tagjától a legidősebbig mindenki megtalálja a neki legjobbat. Nyugodt pihenést és igazi örömöket biztosít a gyermek-medence és az ún. családi medence az egész család számára. A tengerpart nyújtotta örömöket, izgalmakat élhetik át a hullámmedencében. Zalakaros igazi paradicsom a csúszdázás kedvelőinek is, hisz a kicsiktől a merészebbekig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Az új csúszda-együttes egy "Anaconda", két "Kamikaze" és egy három-pályás családi csúszdával vár mindenkit. Természetesen az aktív mozgást kedvelők a szabadban is találnak úszómedencét. A gyermek-pancsoló közelében különféle játékokkal felszerelt játszótér várja a kicsiket. A strand területén működő vendéglátó egységek szintén a vendégek kényelmét szolgálják. Mindent összevetve az egész család egy helyen szórakozhat, gyógyulhat, pihenhet és fürödhet a termálstrand pazar természeti környezetében.

A Fedettfürdő a gyógyászattal, a Gyógycentrum és az Élményfürdő folyamatosan üzemel, a Termál­strand szezonálisan működik, a Gyógycentrum szabadtéri medencéje kora tavasztól késő őszig üzemel.

Az Ön által vásárolt strand (ha üzemel) és fedettfürdő jeggyel igénybe veheti a Termálstrand valamennyi medencéjét és a strandi csúszdakomplexumot, valamint a Fedettfürdő medencéit öltözőit és vizesblokkjait.

RUHATÁR található a Fedettfürdő bejáratánál és az Élményfürdő déli bejáratánál, melyek használata ingyenes!

A Fedettfürdőben is üzemel ÉRTÉKMEGÖRZŐ külön térítési díjjal használható, mely igénybevételét javasoljuk!

A Gyógycentrum és Élményfürdő a kifüggesztett ÁRTÁBLÁN szereplő mindenkori aktuális áron vehető igénybe. E magasabb árú jeggyel használhatják a Fedettfürdő és (ha üzemel) a Termálstrand létesítményeit is.

A Társaság valamennyi épületében és épületén kívül az akadálymentes közlekedés biztosított.


A legjobb húsvéti akciók A legjobb évindító akciók
Ezen a különleges hétvégén a hölgyek megismerkedhetnek a salsa varázslatos világával, részt vehetnek táncoktatáson, este pedig Caramel fellépése szórakoztatja majd őket.
Március 15-i ajánlatok

Forradalmi 15
Hotel Wellamarin****

Forradalmi feltöltődés
Hotel Corvus Aqua****

Március 15. ünnepi csomag
Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, Hotel****, Hertelendy Ház és Élményfalu

WEBBeteg