Dávodi Strandfürdő

Bemutatkozás

Medencék száma: 5
Csúszdák száma: 3

Medencék

Típus Jelleg Hőfok Szám
élménymedence nyitott 28 1
gyermekmedence nyitott 28-32 2
termálmedence nyitott 35-38 2
úszómedence 33 m nyitott 28 1

Egy varázslatos parkban fürdőzhetnek azok a vendégek, akik Dávodra utaznak üdülni. A dávodi fürdő és kemping Dávod-Püspökpusztán található, Bajától 25 km-re délre, az 51-es főút mentén. A park kilenchektáros területén, az idelátogatókat két termál medence, a sportolni vágyókat úszómedence, a gyermekeket pedig gyerekmedence várja.

A fürdőhöz tartozó kemping területe füves, árnyas. A lakókocsiknak elektromos csatlakozási lehetoség biztosított. A közösségi épületben főző, mosogató helyek, zuhanyzók, WC-k találhatók. A fürdő területén strandröplabda pálya, fejelőpálya található, büfék bizosítják az étkezést a strandolóknak.

Medencék

Termálmedencék: töltő-ürítős rendszerű, egyenként 250 m3 víztömegű, 35-38 oC-os ikermedence

Gyermek medencék: egy vízforgatós pancsoló medence, 60 m3 víztömegű, 28-32 oC-os, két gyermekcsúszdával, vízgombával és spriccelő élményelemekkel; egy vízforgatós kalandmedence, 35 m3 víztömegű, 28 oC-os, kalózhajóval, vízisünnel, csúszdával és élményelemekkel

Úszómedence: vízvisszaforgatós, 33,3 m x 13,5 m-es, 1,4-1,8 m mélységű, 28 oC-os feszített víztükrű medence

Élménymedence: vízvisszaforgatós, 28 oC-os, többszörösen tagolt medence 8 féle élményelemmel: ülő- és állómasszázsok, buzgárok, pezsgőágyak, nyakzuhanyok, vízesés, sodrófolyosó

Csúszdapark: egy négypályás 22 méteres családi multislide csúszda, egy 60 méteres narancs rafting csúszda és egy 51 méteres citrom compact csúszda, melyek, natúran, vagy csúszószőnyeggel vagy csúszógumival is használhatóak

Sportolás

A fürdőzés és a pihenés mellett a sport szerelmesei is megtalálják a szórakozási lehetőségeket. A komplexum területén füves focipályák, strandfoci-, és strandröplabda pálya, pingpong-asztal, salakos teniszpálya és játszótér várja őket. Bérelhető sportszerek: teniszütő, tollas ütő, focilabda, pingpong-ütő és a strandon röplabda.

Fürdőtörténet

Az első artézi kutat már 1914-ben megfúrták, amelyből tisztavizű 37oC hőmérsékletű hévíz tört fel a felszín fölé. A falu lakossága télen nyáron a szabadon folyó kútra járt ivóvízért.
Elsőként Dr Bruszt Pál bajai fogszakorvos figyelt fel arra a tényre, hogy Püspökpusztán szinte nincs rossz fogú ember. Ezt a hatást a jó ivóvíznek tulajdonította, amiről a harmincas években több fórumon közzé adott, sőt: tudományos cikkeket írt róla. Hangoztatta a víz jótékony hatását, és elsőként tett javaslatot arra, hogy erre a vízbázisra alapozva gyógyfürdőt létesítsenek.
A mai fürdő ősének az ötvenes években társadalmi munkával épült két kis medence tekinthető. Néhány évig használták, de mivel a fenntartásával nem sokat törődtek, az elhanyagolt fürdőt egyre kevesebben látogatták. Mivel sok beteg ember tulajdonította gyógyulását a pár évig működő kezdetleges fürdőnek, addig szorgalmazták a felújítását, hogy végül a község vezetősége tervbe vette azt, és az esetleges fejlesztést a vegyelemzéstől tette függővé. A víz vizsgálatát 1957-ben végezték el, és az összetétel igazolta a feltételezett gyógyhatást.
A község ismét kezelésbe vette a fürdőt, és rendbe hozta a környezettel együtt. A tervezett bővítéshez viszont több víz kellett, ezért 1967-ben fúrtak egy második nagyobb hozamú kutat, mely ma a fürdő területén belül, a főbejárat mellett található. A bő vízhozam alapján megindult a fürdőfejlesztés, és a gyulai várfürdő ikermedencéjének mintájára készült két ülőpados, középen is tagolt gyógymedence, valamint egy gyerekmedence. Az öltözővel együtt 1970-ben már ismét használhatta a fürdőt a nagyközönség sőt újabb kutat is fúrtak a fellendülő forgalmat megtapasztalva, és elkészült, majd megvalósult a környék rendezési terve is: kimértek 100 üdülőtelket.
A 2007 július végére készült el a 3. hévízkút 610 m-es talpmélységgel, ahonnan ugyancsak hévíz tör a felszínre, mintegy 400-450 liter/perces kapacitással. A tervek szerint ez lesz a bázisa a Fortuna hotel saját fürdőjének, valamint a 2008-as megvalósítású 250 fő befogadású téli-nyári élményfürdőnek


Wellness feltöltődés Zalakaroson, masszázs és fürdőbelépő kedvezménnyel, valamint ajándék minigolf használattal!
Nincs ideje hosszabb pihenésre? Hévízi újjászületés és kényeztető szolgáltatások már 1 éjszakától!
Tavaszi fáradtság? Töltődjön fel Last Minute áron, hogy újult erővel vághasson neki a tavaszi teendőknek! Fürdőbelépővel és wellness hasznlattal.
Csodálja meg a tavaszi színekben pompázó Tisza-tó vadregényes világát és a zöldellő természet ébredésének illatát, látványát!
A legjobb május 1-i akciók A legjobb pünkösdi akciók A legjobb tavaszi akciók
Nyári ajánlatok

Délibáb nyár 5=7
Hotel Délibáb****

Karamella Gourmet napok
Hotel Caramell****

Wellness török módra
Hotel Villa Völgy****

WEBBeteg