Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ezek a legmenőbb magyar fürdővárosok

2015. 05. 05. 07:14

Fürdőzés
Összevetette a magyarok nyári és téli utazási szokásait a trivago.hu. Télen rövidebb időre foglalunk szállást, de nagyjából ugyanannyit szánunk rá, és az ötcsillagos hotelek is népszerűbbek decembertől februárig. Nyáron Siófokra, télen Budapestre kíváncsiak arányaiban a legtöbben.
Télen a keresések közel harmada budapesti szállásajánlatokra irányul, míg nyáron "mindössze" tizede. A balatoni célpontok közül Balatonfüred szerepel még a nyári toplistán, míg télen a gyógyfürdőkre kíváncsiak leginkább; Hajdúszoboszló mellett, mely mindkét évszakban a negyedik legkedveltebb úti cél, Hévíz és Sárvár képviseli a fürdővárosokat.  
A külföldi ajánlatok terén már jobban megoszlanak az eredmények, de nyáron vitathatatlanul Olaszország viszi a pálmát; Róma a legnépszerűbb, de két kisebb üdülőváros, Bibione és Lido di Jesolo szállásajánlatai közül is sokan szemezgetnek. Télen a nagy európai városok, Bécs, Prága és a magas árak ellenére Párizs és London is keresett úti cél.
A télen az ötcsillagos a népszerűbb
Van némi különbség az utazás időtartamát illetően is. A téli kikapcsolódás rövidebb, ilyenkor átlagosan alig két napra foglalunk szállást, és négy-öt napnál többre csak nagyon kevesen utaznak a téli hónapok alatt. A (szó szerinti) nyaralás átlagosan három napos, ami nem sok, de nyáron természetesen foglalnak szállást egy hétnél hosszabb időtartamra is.
A kutatásból az is kiderült, hogy nyáron nagyobb figyelmet fordítanak az utazók a szálláshely típusára, árára, mint télen. A legfontosabb szempont mindig a szálláshely ára, de lényeges a csillagok száma is, tehát a hotel kategóriája.
A kategóriákat illetően a négycsillagos szálláshelyek mindkét évszakban a legkeresettebbek. Nyáron második helyen a háromcsillagos hotelek állnak, míg télen az ötcsillagosok, ilyenkor többen keresik a felsőkategóriás szállásokat. Az apartmanhotelek, hostelek nyáron és télen is megelőzik a két-, illetve egycsillagos szállodákat.
Top 5 nyári úti cél:
Siófok 18%
Budapest 10%
Balatonfüred 8%
Hajdúszoboszló 7%
Eger 4%
Top 5 téli úti cél:
Budapest 29%
Hévíz 6%
Eger 5%
Hajdúszoboszló 4%
Sárvár 4%
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem