Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Még Presser is Hévízen tölti a hétvégét

2015. 04. 29. 20:44

Útitárs
A békebeli, azaz az első világháború előtti időket kelti életre április végén a Boldog Békeidők Hévíze rendezvény, látványos kosztümös felvonulással.
Az április 30-án kezdődő programsor nyitánya az a kosztümös felvonulás, mely a 19. század végi, 20. század eleji polgári légkört idézi. Ezen a napon a hévíziek, számos hévízi szállodavendég és sok környékbeli településen élő századelős ruhát ölt, hogy a Tourinform-iroda elől induló, a sétálóutcán és a Schulhof sétányon át a Deák térre érkező menet részese lehessen.
A felvonulás ebben az évben különösen hangulatosnak ígérkezik, azon ugyanis Hévíz németországi testvérvárosa, Pfungstadt 55 fős delegációja is részt vesz. A pfungstadtiak szintén jelmezbe bújnak, és saját 30 tagú fúvószenekarukkal zenét is szolgáltatnak, valamint felvonulnak a menettel a nagykanizsai old timer szövetség kerékpárosai is.
Mivel a felvonulást ötödik alkalommal rendezik meg, az eddigi évekhez képest újdonságként, jubileumi ajándékként minden korabeli jelmezbe öltözöttet Hévíz Város Borával kínálnak, és a kosztümös vendégeket a dottó is fél áron utaztatja körbe aznap a városban. Az éttermek - amelyek közül többen békeidős menüvel is készülnek - szintén kedvezményekkel fogadják ezen a napon a jelmezes vendégeiket.
A hosszú hétvégére számos további programot kínál a város a Hévízre látogatóknak.
Május elsején, Hévíz Város Napján, a városi ünnepség mellett egy Magyarország történetét bemutató festménysorozatot állítanak ki a könyvtárban, este pedig a Budapest Bár ad koncertet, stílusosan a békeidős hangulatot idézve. Szombaton és vasárnap az ExperiDance táncosai, a 100 Tagú Cigányzenekar lép fel, itt lesz a Csík Zenekar és Presser Gábor is.
A sportrajongók május elsején a Fradi-Hévízi Öregfiúk mérkőzésen szurkolhatnak. Mindezek mellett a látogatókat kitelepülő árusok kínálata, népi játékok, változatos gyerekprogramok is várják.
Forrás: turizmus.com
Fürdőajánló
Hévíz Tófürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem