Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Hogy kerül a Csík Zenekar ebbe a kis magyar fürdővárosban?

2015. 04. 23. 17:43

Útitárs
Idén ötödik alakalommal rendezik meg a Boldog Békeidők Hévíze elnevezésű fesztivált.
A 2010-ben indított Boldog Békeidők Hévíze fesztivál idén ünnepli jubileumi, ötödik születésnapját. A nagy népszerűségnek örvendő fesztivál a kiegyezés utáni "boldog békeidők" korszakát hivatott feleleveníteni. A város egésze ezt a hangulatot igyekszik visszaadni a látogató számára. Nem csak az itt élők, de egyre több vendég is beöltözik és válik részévé az esemény nyitányaként megrendezett karneváli zenekarral kísért jelmezes felvonulásnak. Fess urak, csinos dámák, huncut kisasszonyok, előkelő párok, vidám lurkók és táncosok sora garantálja a jó hangulatot. Sőt azon sem kell majd meglepődni, ha lovas hintón, vagy épp retro bringán vonul valaki a tömegben. Nem csak a jelmezrajongók örülhetnek, de a kultúra kedvelői is, hiszen a gasztronómiai és kézműves vásár mellett koncertek és előadások sora várja az érdeklődőket. Ismét a városban koncertezik a Budapest Bár, bemutatkozik a 15 éves ExperiDance újabb sikerprodukciója, valamint vendégül látjuk a Csík Zenekart és Presser Gábort is.
Az idei év különlegessége, hogy 220 éve épült az első fürdőépület a Tófürdőn. A jelentős évfordulóról is megemlékezik a város, hiszen ekkor indult el a fürdőélet fejlődése a városban. A rendezvény alatt a Tourinform iroda előtt óriás kirakón elevenednek meg a régi és a mai Hévíz képek.
Termalfurdo.net
Fürdőajánló
Hévíz Tófürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...