Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Tedd, vagy ne tedd - így illik viselkedni, ha masszíroznak

2022. 04. 26. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Összeszedtünk néhány alapszabályt, amiket érdemes betartani, ha masszőrhöz megyünk. 
Ahogy egyre inkább felhalmozódik életünkben a feszültség, muszáj megtalálni a módját, hogy ellazítsuk izmainkat, ennek remek módja a masszázs. Azonban mielőtt masszőrhöz mennénk, nem árt letisztázni, mi is a helyes viselkedés egy masszázs során. Ha valamiben nem lennénk biztosak, ragaszkodjunk az általános udvariasság szabályaihoz, illetve kérdezzük meg a terapeutát.
Érkezzünk tisztán
Remélhetőleg mondani sem kell, egyetlen masszőr sem szeretne koszos, ápolatlan testen dolgozni. Érkezzünk tisztán, de ne tocsogjunk a kölnitől sem.
Csak pontosan
Ha lefoglalunk egy időpontot, jegyezzük fel a naptárunkba, vagy ha nagyon feledékenyek vagyunk, a telefonunkon is beállíthatjuk az eseményt. Ne várassuk meg a terapeutát, hiszen az illetlenség, arról nem is szólva, hogy feltehetően további vendégei is lesznek aznap, így a teljes napi menetrendje megcsúszhat, ha mi nem vagyunk pontosak. Ha először megyünk az adott masszőrhöz, érdemes még korábban érkezni, mivel elképzelhető, hogy ki kell tölteni néhány formanyomtatványt.
Érezzük magunkat kényelmesen
Sok masszázs esetében érdemes lehet teljesen levetkőzni, azonban ha kényelmetlenül érzi magát fehérnemű nélkül, akkor inkább hagyja fenn, különben nem fog tudni ellazulni.
Legyünk tisztelettudóak
A képzett masszázs terapeuta professzionális szakember, aki komolyan veszi a munkáját. Tartsuk tiszteletben a tudását.
Legyünk nyitottak
Mondjuk el a masszőrnek, hogy mi esik jól és mi fáj. Ha nem tesszük, nem fogja tudni, pedig az ő feladata, hogy megszabadítson minket a feszültségtől. A legtöbb esetben a terapeuta alkalmazkodik a vendég igényeihez zene-, fényviszonyok tekintetében és a beszélgetés mennyiségét illetően is.
Legyünk őszinték
Bármilyen egészségügyi problémánk van, közöljük a masszőrrel. Bizonyos esetekben a masszázs nem ajánlott, ezt a masszőr jelezni fogja. Közöljük, ha allergiásak vagyunk valamire, hiszen nem lenne jó, ha valamely anyag, amit a terapeuta használ reakciót váltana ki. Ha a masszázs napján arra ébrednénk, hogy náthásak vagy influenzásak vagyunk, kérjünk egy másik időpontot.
Ne időzzünk túl soká
A masszőr is tisztában vele, hogy idő kell a felöltözéshez és az összekészülődéshez egy masszázs után. Ez rendjén is van, azonban ne pihengessünk és időzzünk még egy órát a szobában, mivel feltehetően elő kell azt készíteni a következő vendég számára.
Tartsuk tiszteletben a kezelést
Foglaljuk le jó előre a masszázst. Természetesen elfordulhat, hogy valamilyen hirtelen támadt fájdalom miatt kénytelenek vagyunk az utolsó pillanatban időpontért kuncsorogni, és ha van rá lehetőség, a masszőr biztosan beütemez majd minket valahogy. Ha le kell mondanunk a kezelést, tegyük meg minél előbb, így a masszőrnek lehetősége van másnak kiadni a megüresedett helyet.
Termálfürdő.hu

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem