Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Indul a verseny: vajon, milyen lesz a Balaton fagyija?

2015. 04. 17. 17:59

Fürdőzés
Újra meghirdette a Balaton fagyija versenyt a tó regionális turisztikai szövetsége. A Balaton édességének tejet, tejszínt vagy vajat, cukrot és tojást kell tartalmaznia, valamint csak természetes aromákat lehet felhasználni.
Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke elmondta: a győztes fagylalt összetevőit május elsején teszik nyilvánossá, hogy aztán a nyáron a Balaton-part bármelyik cukrászdában megkóstolhassuk. Tavaly a pezsgős marcipán szamóca lett a Balaton fagyija, amit egy máriafürdői fagylaltozó készített el először Balaton randevú néven. A receptet nyilvánosságra hozták és bármely fagyizó ingyenesen felhasználhatja azt.
Süti is lesz, nemcsak fagyi: jön a Picasso-szelet
Május 1-től nem csak a Balaton fagyija miatt nyitnak ki a helyi vendéglátóegységek. Május 10-ig, a Nyitott Balaton elnevezésű akció keretében, 120 olyan programon vehetnek részt a turisták, amelyekkel a helyiek azt szeretnék bizonyítani, hogy érdemes tavasszal is a tó partjára jönni. Sok étterem kávézó 20-30 százalékos kedvezményt is ad áraiból ebben az időszakban. Balatongyörökön ebben az időszakban például palacsintafesztivált rendeznek, de a később pedig érdemes átruccanni Balatonfüredre is, ahol  érdekes kísérletbe kezdenek. Cukrászdákban fogják árusítani Picasso kedvenc balatoni süteményét. A recept híres helyi cukrászok bevonásával készül, a helyi Picasso kiállítás szakembereivel közösen képzelik majd el, milyen is lehetne az a balatoni sütemény amelyet művész is szívesen fogyasztana el, ha ma is élne. Az akció kitalálói szerint azok, akik megkóstolják a Picasso-szeletet, kedvezményesen mehetnek majd be a Vaszary Villába, a híres katalán festő kiállítására.
Ezzel kapcsolatban Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat főosztályvezetője elmondta. A Balatonnak nagy szüksége van a kulináris és művészeti eseményekre. Nemzetközi kutatások is ezt bizonyítják. A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) elemzései rámutatnak arra, hogy az elmúlt két évtizedben a kulináris és kulturális turizmus egyértelmű megatrendként jelenik meg a világ turisztikai piacán. Az UNWTO becslései szerint a nemzetközi turizmus bevételeinek 40 százaléka a kulturális turizmusnak köszönhető.
Forrás: Turizmus.com
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Sárvári akciós ajánlatok

Merítsen erőt a természetből, a tavasz kirobbanó frissességéből Sárváron, ahol testközelben tapasztalhatja meg a természet energiáit. Az Ensana Thermal Sárvár ajánlatait most 15%-os SZÉP kártya kedvezménnyel foglalhatja le.Megnézem