Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Így lehet egészséges is a húsvéti menü

2015. 04. 03. 07:13

Egészség
Bár nagyon csábító a húsvéti sonka és a töltött tojás, azonban ha el akarjuk kerülni a túlevést és az extra kilókat, nem árt, ha mást is fogyasztanunk az ünnepek alatt.
Szerencsére ilyenkor tavasszal már nincs olyan nehéz dolgunk, ha egészséges zöldségeket szeretnénk beiktatni a menübe. Nézzük, mi mindent kapni a piacon, amivel feldobhatjuk - a sonka mellett - a húsvéti asztalt.
 
Medvehagyma
Az utóbbi években elképesztő népszerűségnek örvend a medvehagyma, de nincs is ezen mit csodálkozni, hiszen amellett, hogy finom, még társaságba is tudunk menni a fogyasztása után - nem úgy mint az újhagyma esetében -, arról nem is szólva, hogy még egészséges is. Fokozza az emésztőrendszer működését, vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatása is van, illetve C-vitamin tartalmának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló-képességét. A medvehagymát remekül felhasználhatjuk például a töltött tojás készítéséhez.
Retek
Végre lehet igazán zsenge, ropogós retket kapni a piacon. Ráadásul a rózsaszín zöldség kiváló kísérője a húsvéti sonkának. Medve- vagy újhagymával és tejföllel igazi tavaszias salátát készíthetünk belőle. Tökéletes köret kenyér helyett a sonka mellé, és még egészséges is. A C-vitaminban gazdag retek serkenti az epe termelődését és a kiürülését, illetve segíti az emésztést.
Torma
A torma elengedhetetlen tartozéka a húsvéti asztalnak, fűszer- és gyógynövény is egyben, sok helyütt az egészség szimbóluma. Ha tehetjük, vegyük meg a piacon és reszeljük le mi magunk, mivel frissen reszelve fél napon át még baktérium- és vírusölő hatással is bír. Fokozza a nyálkahártyák vérellátását, serkenti a veseműködést, sőt a reszelt tormát vese- és húgyúti fertőzések, valamint bronchitis esetén is ajánlják. Csípős illóolajának belélegzése tisztítja a légutakat.
Jó étvágyat!
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...