Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Fürdővárosba költözött a balatoni halsütöde

2015. 03. 30. 09:06

Fürdőzés
A halászati tilalom miatt Egerszalókon kötött ki egy balatoni halsütödés.
A Balaton mellől kényszerűségből a termálfürdőjéről ismert Egerszalókra "vándorolt" egy halsütődés számolt be róla - a légi fotóiról ismert - H. Szabó Sándor. Szegedi Pál sokáig Badacsonylábdihegyen dolgozott vendéglátósként, azon belül is a halételek voltak a specialitásai. Ennek azonban betett a balatoni halászati tilalom, ami miatt nem tudott volna legálisan helyi halat frissen beszerezni, a fagyasztott halból készült ételeket pedig nem akart a vendégeinek kínálni.
Először egy kirándulás alkalmával járt a Heves megyei Egerszalókon, ahol megtetszett neki a hegyvidéki táj, a termálfürdő és elhatározta, hogy ideköltözteti a sütödéjét. Az egerszalóki letelepedés mellett szólt, hogy a környéken elérhető a friss alapanyag.
A pisztrángot Szilvásváradról és Lillafüredről. A pontyot, harcsát, süllőt, fogast és a keszeget pedig a Tiszta-tóról szerzi be. A vállalkozó szerint a hegyvidéki halsütöde olyan kuriózumot jelent, aminek révén nem csak szezonálisan, hanem egész évben nyitva tarthat.
Forrás: Termál Online
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...