Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Víz alatti mesevilág - ez a park minden évben eltűnik

2015. 03. 30. 07:11
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Van egy park Ausztriában, ami minden tavasszal a túrázók paradicsomából a búvárok kedvenc helyévé válik.
Az ausztriai smaragdszínű Grüner See (Zöld-tó) környékén található parkot egész évben látogatják a turisták. Azonban ahogy a Hochschwab hegycsúcsain olvadni kezd a hó, az egész park - ösvényekkel, hidakkal és fákkal együtt - egy mesés víz alatti világgá válik. A kivételes jelenség mindössze néhány héten át tart.
A tó általában 2000 négyzetméter alapterületű és egy-két méter mély, májusban azonban gyorsan elkezd emelkedni a vízszint, és akár a 10-12 métert is eléri, területe pedig 4000 négyzetméterre duzzad és elnyeli az egész parkot. A csúcspont általában júniusban érkezik el, ekkor a legszebb a tó.
Víz alatti mesevilág - ez a park minden évben eltűnik
A tó különleges zöld színét - és egyben nevét is - a körülötte található fűnek és lombozatnak köszönheti és annak, hogy a jéghideg víz egyben kristálytiszta is. A tó vize meglehetősen hideg, 4-8 fok, ennek ellenére népszerű a búvárok körében, hiszen a mélyén egy zöld rétet figyelhetnek meg. Az alpesi füvek és virágok teljes pompájukban virágzanak a víz alatt. Még a padokat, a hidakat és a sétaútvonalakat is látni.
Víz alatti mesevilág - ez a park minden évben eltűnik
 
Víz alatti mesevilág - ez a park minden évben eltűnik
Júliusban végül a tó elkezd lassan visszahúzódni és télre ismét eléri a normális méretét, visszaadva a parkot a túrázóknak.
Fotók: mymodernmet.com
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Sárvári akciós ajánlatok

Merítsen erőt a természetből, a tavasz kirobbanó frissességéből Sárváron, ahol testközelben tapasztalhatja meg a természet energiáit. Az Ensana Thermal Sárvár ajánlatait most 15%-os SZÉP kártya kedvezménnyel foglalhatja le.Megnézem