Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Fürdők: ilyen a kulisszák mögött

2015. 03. 29. 17:46

Fürdőzés
A fürdők igazán nyugodt környezetet biztosítanak a vendégek számára, így könnyen alakulhat ki bennünk az a benyomás, hogy munkahelynek sem éppen a legstresszesebbek. Azonban a derűs, relaxáló légkör kialakítása mögött kemény munka van.
Ha minden jól megy, egy spában dolgozni igazán kifizetődő lehet: segítesz másoknak, hogy jobban érezzék magukat, szereted a munkádat és még meg is tudsz élni belőle. Azonban a kevésbé jól üzemeltett létesítmények esetén a munka lehet kifejezetten nehéz, stresszes és ráadásul még alulfizetett is.
Van néhány dolog, amit még érdemes fontolóra venni, ha fürdőben szeretnénk dolgozni. Először is szem előtt kell tartani, hogy a spák a szolgáltatóipar részei. Éppen ezért az ott dolgozóknak - pozíciótól függetlenül - élvezniük kell az emberekkel való törődést. Különösen igaz ez a masszázs terapeuták és kozmetikusok esetében. Azonban a vendégeknek érezniük kell az odafigyelést a recepciónál és az öltözőben is.
A luxus munkaként is nyerő
A legjobb munkaadók általában az olyan nagy spával rendelkező szállodaláncok, mint például a Ritz-Carlton vagy a Four Seasons. Az ilyen helyeken többnyire tisztában vannak vele, mennyire fontos minden szinten kiváló minőséget nyújtani, éppen ezért olyan menedzsereket alkalmaznak, akik meg tudják testesíteni az ehhez szükséges munkamorált. Általánosan az is elmondható, hogy igyekeznek az alkalmazottak számára támogató környezetet biztosítani.
Az ilyen luxus létesítményekbe természetesen nem könnyű a bejutás, a legegyszerűbb nyitáskor, mikor teljes személyzetet vesznek fel. Előfordul, hogy az ilyen helyeken tehetséges, tanult és megfelelő hozzáállással rendelkező kezdőknek is adnak esélyt, de többnyire más luxusszállókban edződött, tapasztaltabb alkalmazottakat keresnek.
A hagyományos fürdők és spák, önálló hotelek már ingoványosabb terület; itt a tulajdonoson múlik a munkamorál. Egy fürdő remek munkahely lehet, ugyanakkor itt keletkezik a legtöbb rémtörténet is. A lepedőt nem cserélik, csak megfordítják, a köntösöket a mosógép helyett csak a szárítóba teszik, hogy elég puhának tűnjenek, a masszőr pedig masszázsolaj helyett étolajat használ... A vendégek menekülnének, ha tudnák és többnyire a terapeuták sem bírják ilyen körülmények között.
Nézzük, mik az előnyei egy spa karriernek:
- A legtöbb alkalmazott számára hálás feladat, hogy másokon segíthet.
- Többnyire a vendégek is hálásak
- Nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatos képzésre, ami remek lehetőség azok számára, akik szeretnek tanulni.
- Ha sok a vendég, a terapeuták sem keresnek rosszul.
- Egy jól működő fürdőben a csapat is összetart.
- A terapeuták idővel saját praxist indíthatnak, amivel többet kereshetnek.
Hátrányok:
- A masszőri munka fizikailag megterhelő, főleg ha napi öt-hat masszázst le kell bonyolítani csupán tíz perces szünetekkel. Sok terapeuta csak részmunkaidőben dolgozik, hogy kímélje a testét.
- Egy fürdőben a terapeutáknak, a kisegítő személyzetnek, sőt még a menedzsereknek is gyakran kell kora reggeli vagy esti műszakokat vállalniuk.
- Hétvégenként jön a legtöbb vendég, ez gondot jelenthet a magánéletben.
- A kisegítő személyzet többnyire nem keres túl jól.
- A terapeutát általában csak akkor fizetik ki, ha dolgozik is, ráadásul megeshet, hogy két kliens között kénytelen tétlenül ücsörögni. Válság idején jelentősen megcsappanhat a bevétele, hiszen nincs munka.
Mindegy hogy milyen munkát szeretnénk végezni a fürdőben az alap, hogy ápoltak, megbízhatóak, kedvesek és elkötelezettek legyünk a minőség irányában.
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Sárvári akciós ajánlatok

Merítsen erőt a természetből, a tavasz kirobbanó frissességéből Sárváron, ahol testközelben tapasztalhatja meg a természet energiáit. Az Ensana Thermal Sárvár ajánlatait most 15%-os SZÉP kártya kedvezménnyel foglalhatja le.Megnézem