Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ezért nem mindegy, milyen vizet iszunk

2015. 03. 15. 20:11

Wellness
Napjainkban az emberek többségét rohanó életmód, kevés mozgás, helytelen táplálkozás és túlzott stressz jellemzi. Ezek a tényezők jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet lassan, de biztosan elsavasodik.
Az átlagos étrend 80 százalékát savas vagy savasító ételek és italok teszik ki. A legtöbb táplálék - néhány kivételtől eltekintve - savas kémhatású anyagokra bomlik le, és az anyagcsere-folyamatok során a szervezet is savakat termel - egyebek között húgysavat, ecetsavat, tejsavat, stb.
Ha a táplálékkal bevitt, illetve a szervezetben keletkező savak szintje túlságosan magas, melyet nagy valószínűséggel a szervezetünkben lévő nyomelemek sem képesek maradéktalanul semlegesíteni, akkor a test elraktározza ezeket a szövetekben - például a zsírszövetben hozzájárulva az elhízáshoz is. A sav lekötésére szervezetünk gyakorta a csontokban és a fogakban megtalálható, jó savlekötő tulajdonságú kalciumot használja fel, ez pedig csontritkuláshoz és fogszuvasodáshoz vezethet. Az elsavasodott szervezetben romlanak a véráramlási funkciók, a vörösvértestek elvesztik rugalmasságukat, savmerevség lép fel, eltömítik a kapillárisokat, megakadályozva ezzel a szövetek megfelelő oxigén- és tápanyagellátást. Így alakulhat ki diabétesz, magas vérnyomás, veseelégtelenség, rák és egyéb betegségek.
Amitől a sejt jól érzi magát
Ennek fényében egyáltalán nem mindegy, hogy a normál testműködéshez szükséges napi két-három liter vizet milyen folyadékkal pótoljuk. Az egyensúly helyreállításában segíthet az ionizált lúgos víz. Manapság igen sokféle lúgos vizet kínálnak az üzletekben, többnyire pH8 körüli értékkel, ami kémiai értelemben valóban lúgos kémhatású, de élettani szempontból igazoltan csak a pH9 fölötti lúgosítás hoz áttörő változást szervezet- és sejtszinten.
Ezért nem mindegy, milyen vizet iszunk
A kép nagyítható változatát a cikk jobb oldalán találja
 
Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy az ionizált lúgos víz oxigéntartalma három-ötször magasabb a hagyományos csapvízénél. A benne lévő hidroxil ionok nagy mennyiségű oxigénnel látják el testünket, biztosítva a jó közérzetet és plusz energiát.
Az ionizált víz alapvetően más, mint a hagyományos víz. A hagyományos vízben 12-18 vízmolekula kapcsolódik össze, úgynevezett klasztert alkotva, ami túl nagy, hogy egy sejt közvetlenül felszívhassa. Az ionizált lúgos víz jóval kevesebb molekulából álló klaszterrel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy könnyebben a sejtekbe jusson a sejtpórusokon át. Az ásványi anyagok ionizált formában sokkal hatékonyabban szívódnak fel.
Mint a sav a márványba
A túlsavasodás ellen már csak azért is érdemes tenni, mivel sejtszintű károsodáshoz vezethet. A túl savas közeg szétmarhatja a sejteket, szöveteket, apránként belerágva magát a vénába és az artériába, mint ahogy a sav a márványba; ezzel akadályozva minden sejtszintű tevékenységet és funkciót a szívünk dobogásától kezdve az agy működéséig.
Dr. Robert O. Young A pH csoda című könyvében azt állítja, "egyetlen betegség létezik: az elsavasodás", vagyis minden más betegség főleg a szervezetünk elsavasodásából származik. A családban előforduló betegségek története, valójában nem más, mint az életstílus visszatükröződése. Vagyis nem maga a betegség, hanem a hajlam öröklődik. A sav nagy valószínűséggel a testünk leggyengébb területén jelenik meg, vagyis, ha van valamilyen betegségre hajlamunk, akkor a sav a test azon területeit támadhatja leginkább.
Az elsavasodott testben, bizonyos szerveinkben elszaporodhatnak a paraziták (baktériumok, vírusok, gombák, például Candida), amelyek szintén elkezdenek savakat és méreganyagokat termelni, amiket a szervezetünkbe ürítve, még tovább rontják a helyzetet.
Egy lépés az egészségesebb élet felé
Az ionizált lúgosító víz fogyasztása lehet a legegyszerűbb és legolcsóbb segítség a szervezet sav-bázis egyensúlyának támogatására. A Füredi ION és Füredi OXION pH9,3 italok sejtszintű szervezetlúgosító hatását a Magyar Élelmiszer- és Táplálkozástudományi Zrt. vizsgálatai is igazolták. A kutatás konklúziója szerint a "Tiszafüredi Thermál Kft. termékei, a Füredi ION pH9,3 és a Füredi OXION pH9,3 lúgos ivóvíz kedvező hatással van arra, hogy a savas irányba tolódott szervezetek pH értékét optimális irányba mozdítsa, és mihamarabb elérje azt, hogy az értékek az ideális tartományba legyenek". A Füredi ION pH9,3 lúgosító italcsalád termékeinek fogyasztásával könnyedén tehetünk egy lépést az egészségesebb élet felé.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...