Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ősszel teljesen körbetekerhetjük a Fertő-tavat

2015. 03. 04. 19:08

Fürdőzés
Őszre elkészül a Fertő-tavi bringakörút hiányzó utolsó szakasza Fertőrákos és Balf között.
A hírt a Bringaexpón tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára jelentette be. L. Simon László hangsúlyozta: Magyarországon stratégiai cél a kerékpáros turizmus fejlesztése, ennek érdekében az elmúlt két évben nagy erőkkel indult meg a bicikliút-hálózat kiépítése és annak az EuroVelo európai hálózathoz való illesztése.
A statisztikák szerint a teljes Fertő-tavi térségbe évente közel egymillió kerékpáros érkezik. A tó körüli körgyűrű utolsó szakasza Fertőrákos és Balf között idén elkészül, két ütemben. A hiányzó 16 kilométeres bringaút megépítésére 805 millió forintot fordítanak majd, átadása szeptemberre várható.
L. Simon László arról is beszélt, hogy a kormány kiemelt turisztikai desztinációként tekint az Esterházy-kastélyra, amely az itt felépülő tudományos központnak köszönhetően fő bázisa lesz a magyarországi Haydn-kutatásnak is. A fejlesztések folytatódnak, május végén átadják a felújított Lés-erdőt és a romantikus rózsakertet, utána pedig következhet a kastély nyugati szárnyának, valamint a kiskastélynak a rekonstrukciója.
Forrás: Turizmus.com
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...