Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Alig jut pénz idén a Balatonra

2015. 02. 24. 19:57

Fürdőzés
A tavalyi fejlesztési források alig harmadát, 220 millió forint helyett 70 millió forintot oszthat szét saját hatáskörben fejlesztési célokra a Balaton Fejlesztési Tanács az idén. Igaz, még így is nagyon örülnek annak, hogy egyáltalán van nevesített forrás a központi költségvetésben ilyen célokra.
A három érintett megyei közgyűlés elnökeiből, a közgyűlések egy-egy delegáltjából, az ágazati operatív programok végrehajtásáért felelős miniszterek képviselőiből, a miniszterelnökség, valamint a területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős miniszter képviselőjéből álló egyeztető testület február 19-én tartott siófoki ülésén határozott a kerettel kapcsolatos célok meghatározásáról. A dr. Bóka István elnök által beterjesztett, hozzászólások nélkül, egyhangúlag elfogadott javaslat szerint vízparti és egyéb közösségi területek fejlesztésére négymillió forintot szánnak a tavalyi 127 millió helyett.
A közbiztonság és vízbiztonság fejlesztését szolgáló ügyekre - rendőrség, vízirendőrség, katasztrófavédelem, mentők, vízimentők, polgárőrök tevékenységének támogatására - 31,5 millió forint jut a múlt évi 45 millió forinttal szemben, és új elemként innen kell forrást biztosítani a környezeti kutatásokhoz is, amire tavaly önállóan öt millió forint jutott. A kiemelt rendezvények támogatására 31 millió forint jut a tavalyi 35 helyett, végül lebonyolítási díjként 3,5 milliót terveznek a tavalyi nyolc millióval szemben.
A keret egyes részeinek elnyerésére rövidesen pályázatokat írnak ki, más célok estén a közeljövőben döntenek a felhasználás részleteiről.
Forrás: Turizmus Online
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem