Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Így még tél végén is ragyogni fog a bőre

2015. 02. 22. 08:42

Wellness
A hideg időben hajunkat és bőrünket is meg kell védeni a viszontagságos körülményektől.
A téli hideg sem bőrünknek, sem hajunknak nem tesz jót. Mindegy hogy csak az irodáig kell besétálnunk vagy egy héten keresztül a szabadban síelünk, nem árt, ha teszünk érte, a tél ne hajunkon és bőrünkön élje ki haragját. A fűtés otthon és a munkahelyünkön is szinte napi 24 órában szárítja bőrünket és hajunkat. A száraz meleg levegőtől töredezett lesz a haj, a hideg, nedves és szeles időtől pedig kipirosodik és érzékennyé válik a bőr. Ha nem vigyázunk, a zord körülmények hosszú távú kárt is okozhatnak, jobb a megelőzés, mint a kármentés - ebben pedig a tápláló, organikus olajok lehetnek segítségünkre.
A haj lehet az első, melyen megmutatkozik a tél kártékony hatása. Ha sapkát viselünk azért, ha nem akkor pedig azért fog szállni a hajunk. Érdemes valamilyen finom, natúr hajolajat alkalmazni ilyenkor, ami megszelídíti a rakoncátlan tincseket. Mivel a hideg és a sapkaviselés is rontja a keringést, aminek következtében kiszáradhat a fejbőr, sőt még a hajunk is hullhat, jót tesz, ha nem csak a hajunkra kenjük az olajat, hanem a fejbőrbe is bemasszírozzuk. Nem minden olajat kell feltétlenül kimosni, használhatunk akár olyat is, amit egész éjszakára fennhagyhatunk, hogy kifejtse jótékony hatását.
Miután hajunkat és fejbőrünket már elláttuk a szükséges védelmi rendszerrel, jöhet a bőrünk. A méhviasz alapú termékek remek védőréteget tudnak biztosítani a szöveteknek, az olajok pedig a megfelelő nedvességtartalom megőrzésében segíthetnek. Ha valamilyen olajat is felviszünk arcbőrünkre a hidratáló krém használata előtt, akkor garantáltan megelőzzük a hideg okozta nedvesség vesztést. Elsőre ez talán kicsit túlzásnak hangzik, azonban ha viharos szélbe készülünk, vagy órákat fogunk ülni a száraz meleg levegőben, nem árt alaposan felfegyverkezni.
Gondoljunk a megelőzésre, és akkor még tél végén is egészségesen fog ragyogni a bőrünk.
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...