Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Így egyen egészségesen az étteremben is

2015. 02. 21. 19:04

Wellness
Egy jó kis éttermezés többnyire igencsak csábítóan hangzik: ehetünk valami igazán finomat, ráadásul még csak főznünk és mosogatnunk sem kell hozzá. Azonban egyre többeknek fontos, hogy az étteremben is egészséges ételhez jussanak. A nagy kérdés az, mit tehetünk azért, hogy maximáljuk az élvezeteket, de közben ne veszélyeztessük az egészségünket. Íme néhány tipp, ami segít elérni az áhított egyensúlyt.
Éhesen, de ne túl éhesen menjünk az étterembe. Az a fogyókúrás technika, hogy kihagyunk egy étkezést, vagy alig eszünk és így "csinálunk helyet" a következő étkezésnek, túlevéshez vezet. Az éhség olyan, mint a gumiszalag, ha túl sokáig nyújtjuk, visszacsaphat. Az ideális az, ha kiegyensúlyozottan táplálkozunk, kellemesen jól lakunk annyira, hogy a következő étkezés idejére újra megéhezzünk. Például ha este nyolcra megyünk vacsorázni egy könnyed délutáni snackkel átvészelhetjük az étkezés előtti időt. Érdemes szem előtt tartani: többségünk öt óránál tovább nem bírja jól evés nélkül.
A rendelés előtt alaposan gondoljuk végig, mit is szeretnénk igazából. Érdemes még az előtt elképzelni, mi is esne valójában jól, mielőtt kinyitjuk az étlapot. Így jobban tudunk a saját igényeinkre fókuszálni és nem térít el minket a rengetegféle választási lehetőség, illetve hogy mit rendel a vacsorapartnerünk. Testünk tökéletesen jól tudja jelezni, hogy mire is van szükségünk, legyen szó magáról a tápanyag bevitelről vagy az örömszerzésről, csak oda kell figyelni és meghallgatni.
Egyensúlyozzuk ki az étkezést. Ha a választott ételben nincs zöldség, találjuk ki a módját, hogyan adhatnánk hozzá. A zöldségek a számos egészséges tápanyag mellett folyadékot is tartalmaznak, ami segít "hígítani" a nehezebb fogásokat és így kevesebb ételtől is telinek érezzük majd magunkat. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy salátára kellene cserélni az össze fehérjét vagy keményítőt tartalmazó ételt. Mindre szükségünk van ahhoz, hogy étkezés után elégedettnek érezzük magunkat.
Együnk tudatosan. Ezalatt egyfajta ráhangolódást kell érteni: fogadjuk be a szagokat, a megjelenést, az ízeket és a textúrákat. Az egyik módja annak, ahogy a szervezetünk azt üzeni, most már elégedett, hogy egyre kevésbé tűnik ízletesnek az étel; az első falat mindig a legfinomabb, onnantól pedig már csak lefelé vezet az út. Tehát a ráhangolódás segít abban, hogy észrevegyük testünk intő jelzéseit.
Élvezzük a desszertet, amennyiben valóban vágytunk rá. Ha nem szeretnénk feltétlenül egy egész süteményt, osszuk meg valakivel - akár az egész asztallal. Ha túlságosan tele vagyunk, de mégis szeretnénk édességet, akkor kérjük elvitelre, majd kiélvezzük otthon, mikor már van neki hely a pocakunkban.
Igyunk sokat. Itt természetesen nem borra vagy koktélra kell gondolni, hanem vízre. Ahogy azt már említettük, a folyadékfogyasztás is hozzátartozik a kiegyensúlyozott étkezéshez. És nem kell teleinni magunkat azért, hogy kevesebbet együnk. Ezzel csak azt érnénk el, hogy hamarabb megéhezzünk, esetleg valamilyen alkalmatlan időpontban.
Sétáljunk egyet étkezés után. Egy kellemes kis séta segíti az emésztést. A könnyed testmozgás a legjobb befejezése az étkezésnek.
Jó étvágyat!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Sárvári akciós ajánlatok

Merítsen erőt a természetből, a tavasz kirobbanó frissességéből Sárváron, ahol testközelben tapasztalhatja meg a természet energiáit. Az Ensana Thermal Sárvár ajánlatait most 15%-os SZÉP kártya kedvezménnyel foglalhatja le.Megnézem