Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Turpissággal készült a két magyar fürdőváros

2015. 02. 20. 07:28

Fürdőzés
Közös tavaszi kampányba kezdett Hévíz és Hajdúszoboszló, melyben ajándék éjszakával ösztönzik a belföldi vendégeket a foglalásra. Az alábbiakban mindkét településről bemutatunk három-három hotelt, ahol garantáltan élmény lesz eltölteni a négy éjszakás pihenést.
Nemrégiben hazánkban még ritkaságszámba menő, ám annál izgalmasabb ötlettel állt elő Hévíz és Hajdúszoboszló. Nem sokkal azután hogy bejelentették, idén nem vesznek részt az Utazás Kiállításon, elindították közös "3+1 akció, indul a fürdőszezon" elnevezésű kampányukat, melynek lényege, hogy egy ajándék éjszakával, illetve egyéb ajándékszolgáltatásokkal ösztönzik a belföldi vendégeket az előszezoni foglalásra. Hévízen március 1-től április 30-ig lehet foglalni 28 szálláshelyen, míg Hajdúszoboszlón február 3-tól április 3-ig tart a kampány, melyben 39 szálláshely vesz részt. Az alábbiakban mindkét településről bemutatunk három-három hotelt, ahol garantáltan élmény lesz eltölteni a négy éjszakás pihenést.
Római hangulat Hévízen
Hévíz központjában helyezkedik el a NaturMed Hotel Carbona, melynek különleges termálfürdője a római kor hangulatát idézi meg. A szálló saját termálmedencéinek vizét önálló kútforrásból nyeri. A pezsgőfürdővel és Kneipp-taposóval tarkított ókori atmoszféra mellett itt található Magyarország egyik legszebb szabadtéri élményfürdője is. A részben fedett mediterrán jellegű élményfürdő mellé fedett uszoda is dukál, szaunával, aromakabinnal, gőzfürdővel és sóbarlanggal, hogy a mozgás és a forróság szerelmeseinek se kelljen unatkozniuk. A szálloda gyógyászati részlege reumatológus szakorvosaival, illetve folyamatosan továbbképzett terapeuta-csapatával a tradicionális hévízi kúra széles skáláját nyújtja.
Turpissággal készült a két magyar fürdőváros
 
Közvetlenül a gyógytó mellett
Ha közvetlenül a Hévízi Gyógytó partján szeretne pihenni, akkor ezt a Hotel Spa Hévízben teheti meg, ez ugyanis az egyetlen szálloda Hévízen, amely a világhírű és egyedülálló gyógytó közvetlen közelében található. A "Hévízi Gyógytó szállodája" mindennap ingyen belépőjegyet biztosít a Tófürdőbe, de a hotelnek saját gyógymedencéi és pezsgőfürdője is van. A vizes élmények mellett finn és infraszaunák segítik a vendégek teljes kikapcsolódását, illetve megújulását.
Turpissággal készült a két magyar fürdőváros
 
All inclusive
Ha a kényeztető kezelések mellé all inclusive ellátásra is vágyik, akkor a Danubius Health Spa Resort Aqua a legjobb választás, ez ugyanis Hévíz első wellness és gyógyszállodája "all inclusive" szolgáltatásokkal. A hotel ínycsiklandó gasztronómiai kínálatában a hagyományos ízek mellett, az egészséges életmód jegyében, zsír- és kalóriaszegény ételkülönlegességek is helyet kaptak. A szállodában fedett termálfürdő és élménymedence, Kneipp-taposó, illetve szabadtéri úszó- és élménymedence áll a vendégek rendelkezésére. A forróság kedvelőit a szaunavilágban finn szauna, infraszauna, textilszauna, gőzfürdő és merülő medence várja. A családosoknak sem kell aggódnia, hiszen az apróságokat játszószoba, kerti pancsoló medence, tágas zöld park és két beltéri gyerekmedence várja.
Turpissággal készült a két magyar fürdőváros
 
Könnyed gyógyulás Hajdúszoboszlón
Hajdúszoboszló belvárosához közel, a gyógyfürdő közelében helyezkedik el a Hotel Aurum. A szállodában házon belül is "akad" gyógyvíz, továbbá orvosi gyógymasszázsra, gyógyiszap pakolásra, víz alatti vízsugár és elektroterápiás kezelésekre is van lehetőség. A gyógykezelések igénybevételéhez csak a TB-kártyát kell vinni, nem kötelező sem háziorvosi, sem reumatológus szakorvosi beutaló, ugyanis a szálloda saját reumatológusa a helyszínen - egy állapotfelmérést követően - írja ki a gyógykezeléseket, melyeket azonnal igénybe is lehet venni. A wellness részlegen gőzkamra, fényterápiával ellátott finn szauna, hidromasszázs medence, csobbanó medence, két gyógyvizes medence és egy gyermekpancsoló áll a vendégek rendelkezésére. A medencetérbe egy nyolcvan négyzetméteres üvegkupola engedi be a természetes fényt télen, ez nyáron teljes egészében elhúzható, így szabadtéri fürdővé válik a wellness részleg.
Turpissággal készült a két magyar fürdőváros
 
Saját barlangfürdője is van a gyógyszállónak
Ha olyan szállodában szeretne pihenni, ami saját barlang- és strandfürdővel is rendelkezik, a Mátyás Király Gyógyszálloda a legjobb választás. A hotel barlang- és strandfürdőjében 32 és 36 fokos gyógyvizes medencék, szaunák, hideg vizes taposómedence, pezsgőfürdő és infraszauna várja a vendégeket, nyáron pedig egy 28 fokos strandmedencében is lehet pancsolni. A szálloda gyógy- és wellness részlege tavaly júliusban újult meg, mely során egy új beltéri úszómedencével is bővült a fürdőzési lehetőség.
Turpissággal készült a két magyar fürdőváros
 
Impozáns hotel a város szívében
Hajdúszoboszló belvárosának szívében, a fürdő szomszédságában helyezkedik el a város talán legimpozánsabb szállodája, a teljesen felújított Hotel Délibáb. A szálló saját gyógyvizes medencéiben a világhírű hajdúszoboszlói víz áldásos hatásait lehet élvezni. A rafinált hangulatvilágítású Délibáb Wellness Oázisban élménymedence és sodrófolyosó gondoskodik az izgalmakról. A szauna sziget bio, finn szaunával, gőzkabinnal és sókamrával csábítja a forróság szerelmeseit, de van merülőmedence, jéggép és trópusi élményzuhany is.
Turpissággal készült a két magyar fürdőváros
 
Ha eddig még nem járt Hévízen és Hajdúszoboszlón, akkor most igazán érdemes elmenni.
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...