Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Támad az influenza - Így úszhatja meg

2015. 01. 31. 19:13

Wellness
Ezek a szuper gyógynövények segítenek majd egészségesen átvészelni a tél, és remélhetőleg az egész év, hátralévő részét.
Bár a nappalok egyre hosszabbodnak, az igazán meleg idő még várat magára. A vírusok és baktériumok pedig most jönnek csak igazán lendületbe. Most, hogy nyakunkon az influenza szezon, nem árt, ha még jobban odafigyelünk magunkra. Az alábbi gyógynövények kiválóan alkalmasak arra, hogy erősítsék immunrendszerünket, ráadásul többségüket valószínűleg a konyhában is megtaláljuk.
Kasvirág
A kasvirág az egyik leghatékonyabb gyógynövény, ha a baktériumok és vírusok elleni küzdelemről van szó, immunerősítő hatása régóta ismert. Teaként akár önmagában is fogyaszthatjuk. Ez az őszirózsafélék közé tartozó növény segít a légúti fertőzések megelőzésében és a közönséges nátha kezelésében is.
Ginzeng
Ez a növény többféle módon is jótékony hatással van az immunrendszerünkre és általános egészségi állapotunkra. A ginzengnek gyulladáscsökkentő hatása van, erősíti az immunrendszerünket, fokozza a szellemi és a fizikai erőnlétet.
Fokhagyma
Ennek a fűszernövénynek igencsak távolra nyúlik a története a gyógyászatban. Már számtalan tanulmány kimutatta, hogy a fokhagyma erősíti az immunrendszert, segít legyőzni a bakteriális és vírusos fertőzéseket, továbbá nagyon hatékony légúti megbetegedések esetén. És ha még ez sem volna elegendő, még finom ételízesítő is.
Gyömbér
Ez a gyógynövény csökkenti a gyulladást, a szív- és érrendszeri megbetegedések és a vérrögök kialakulásának esélyét, illetve a koleszterin szintet. Segíti az emésztést és megnyugtatja a háborgó gyomrot.
Kurkuma
Ebben a fűszerben igen sok a kurkumin, ami közismerten antioxidáns tulajdonságokkal bír. A kurkuma antibakterális, gyulladáscsökkentő hatású, tovább nyugtatja a gyomrot is. A gyulladáscsökkentést úgy éri el, hogy hormontermelésre készteti a mellékvesét. Használják még fejfájás, megfázás, hörghurut, láz és menstruációs problémák enyhítésére is.
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem