Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Minőség: ezeket a hazai szállodákat díjazták

2015. 01. 28. 17:49

Hotelvilág
A Magyar Turizmus Minőségi díjat 31 szolgáltató - köztük 21 szálláshely és 10 vendéglátóhely - képviselője vehette át, az eseményen aláírták a védjegyrendszer akkreditációjának újabb ötéves meghosszabbítását is.
2014-ben 31 szolgáltató - 21 szálláshely és 10 vendéglátóhely - érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, melyet ünnepélyes keretek között vehettek át január 27-én a Hiltonban Glattfelder Bélától, az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkárától és dr. Faragó Pétertől, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától. Jelenleg összesen 84 szálloda és 19 étterem, összesen 103 szolgáltató bejáratánál láthatjuk a díjazottaknak járó táblát és oklevelet.
A Magyar Turizmus Zrt. pályázati programjának célja az, hogy a szolgáltatókat, kis- és középvállalkozásokat segítse minőségi munkájukban, igazodási pontokat kínáljon a minőségfejlesztéshez, és jobb piacra jutási lehetőségeket biztosítson számukra. A Magyar Turizmus Minőségi Díj önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer, amely a - termékek és szolgáltatások minősége iránt elkötelezett - turisztikai vállalkozások, éttermek és szállodák részére biztosít magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő minősítési lehetőséget. Jelentős nemzetközi elismerés, hogy 2007-ben a HOTREC (a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége) akkreditálta a programot. Döntésük értelmében a díjnyertes éttermek és szállodák jogosultak a "European Hospitality Quality" (EHQ) minősítési rendszer elismerését jelző Q jel használatára is.
A minőségre kell törekedni
Glattfelder Béla, az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerint nagy szükség van arra, hogy a magyar turizmusban - ahogy a gazdaság más szegmensében is - növeljük, erősítsük a minőségre törekvést. Hozzátette, hogy a turizmus kiemelkedően jól teljesít, 2014-ben rekordévet zár. Az idegenforgalom további erősítéséhez szükség van a szolgáltatások minőségének fenntartására, megújítására, ennek egyik módja a Magyar Turizmus Minőségi díj, amelyet 2014-ben 31 szolgáltató - köztük 21 szálláshely és 10 vendéglátóhely érdemelt ki.
"A turisták utazási szokásai és igényei folyamatosan változnak: az élmény kerül a középpontba. Emellett az elvárt szolgáltatási szint is egyre magasabbra kerül. Növekszik a minőségi garanciák, védjegyek szerepe, köztük a Magyar Turizmus Minőségi Díj és a Hotelstars védjegy jelentősége. A Magyar Turizmus Minőségi Díj, csakúgy, mint a nemzeti tanúsító védjegyek ráirányítják a figyelmet a minőséget képviselő szolgáltatókra" - hangsúlyozta dr. Faragó Péter.
Christian de Barrin, a HOTREC vezérigazgatója köszöntőjében elmondta: az MT Zrt. programjában részt vevők száma évről-évre egyre gyarapszik, ami hozzájárul Magyarország, mint minőségi úti cél hírnevéhez.
Hosszabbítás
A díjátadón az önkéntes jelentkezésen alapuló védjegyrendszer akkreditációját újabb öt évre, 2020-ig meghosszabbította a HOTREC, a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége. A díjátadón Christian de Barrin, valamint Niklai Ákos aláírták, és átadták az új EHQ tanúsítványt dr. Faragó Péternek.
A Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázatot évente egyszer hirdeti meg a Magyar Turizmus (MT) Zrt. A díj 3 évig érvényes, nyertese ez idő alatt jogosult a Q-logó és a cím használatára. Jelenleg 84 szálloda, 19 étterem, összesen 103 szolgáltató bejáratánál látható a tábla.
2014. évi díjazottak
Új jelentkezők
Éttermek:
Haxen Király Étterem, Budapest
Ízlelő a családbarát étterem, Szekszárd
Tenkes Csárda, Csarnóta
Vadvirág Étterem, Kozárd
Szállodák:
Art Hotel Szeged, Szeged
Budapest Airport Hotel Stáció Wellness és Konferencia, Vecsés
Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont, Kecskemét
Kristály Imperial Hotel****& Esterházy Étterem, Tata
Wellness Hotel Katalin, Gyenesdiás
Megújító pályázók
Éttermek:
Borclub Étterem és Vinotéka, Mosonmagyaróvár
La Mareda Étterem, Győr
Tanyacsárda, Lajosmizse
Tercia Fertőendréd Étterem, Fertőendréd
Tercia Hubertus Étterem, Sopron
Tercia Kópháza Étterem, Kópháza
Szállodák:
Danubius Health Spa Resort Aqua, Hévíz
Danubius Health Spa Resort Bük, Bükfürdő
Danubius Health Spa Resort Hévíz, Hévíz
Globall Sport és Wellness Hotel, Telki
ibis Budapest Centrum, Budapest
ibis Budapest City, Budapest
Mercure Budapest Buda, Budapest
Mercure Budapest Duna, Budapest
Mercure Budapest Korona, Budapest
Mercure Budapest Metropol, Budapest
Novotel Szeged, Szeged
Novotel Székesfehárvár, Székesfehérvár
Opera Garden Hotel & Apartments, Budapest
Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel, Budapest
Spirit Hotel Thermal SPA, Sárvár
Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak, Szilvásvárad
Termálfürdő.net
Fotó: Turizmus Online
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...